Minst syv migranter døde etter at båt kantret ved Kanariøyene

Minst sju mennesker druknet da en båt med rundt 35 migranter kantret utenfor Lanzarote etter å ha kommet over havet fra Vest-Afrika.

Migranter som er kommet til Kanariøyene fra Vest-Afrika og Marokko, passes på av spansk politi.
  • NTB-AFP

Redningsmannskaper lette onsdag etter flere ofre for ulykken som skjedde utenfor fiskerlandsbyen Orzola kvelden før.

Den lille trebåten hadde nesten nådd øya da båten braste inn i steiner. 28 unge menn tok seg til land på egen hånd eller ble reddet, og flere frivillige har bistått i søket etter de omkomne.

Kanariøyene ligger utenfor kysten av Vest-Afrika, men tilhører Spania. Migrantruten fra Afrika er blant verdens farligste, men patruljeres sjelden av myndighetene.

Over 18.000 migranter har kommet til Kanariøyene fra Afrika det siste året, halvparten av dem de siste fire månedene. I fjor gjorde under 2.000 personer det samme.

Myndighetene i Madrid nekter å flytte de ankomne til fastlandet av frykt for at det skal friste andre til å legge ut på samme reisen. Avgjørelsen har vakt stor misnøye blant lokalbefolkningen på øyene.

Regjeringen kunngjorde i forrige uke planer om midlertidige leirer for 7.000 migranter og en diplomatisk offensiv i flere land i Vest-Afrika for å forsøke å bremse strømmen av migranter.