– Folk som er halvdøde er blitt rullet inn for å stemme

Joe Biden (78) blir tidenes eldste president, men hele Washington, D.C. er full av gamle mennesker. Det er langt fra uproblematisk.

  • Hør i Aftenpostens podkastspiller i toppen av artikkelen. Hvis du har Iphone, kan du også høre i «Lytt»-seksjonen i Aftenposten-appen.
  • Flere episoder ligger nederst i denne saken.

Joe Biden lovet å sette sammen tidenes mest mangfoldige regjering. Det er ikke bare enkelt. Flere av utnevnelsene har utløst heftig debatt i USA.

– Det er mest mangfold i form av kjønn og hudfarge, men ellers er det ganske ensformig, sier kommentator Christina Pletten.

USA-korrespondent Øystein K. Langberg peker på at Kamala Harris er det yngste regjeringsmedlemmet med en ministerpost til nå. Hun er 56 år og ville vært blant de aller eldste i Erna Solbergs regjering.

– Det er mangfold, men det er et mangfoldig gamlehjem, sier Langberg om Bidens utnevnelser.

Han og Pletten diskuterer hvorfor USA har endt opp med så gamle politikere. Lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, er 80 år, mens senatsleder Mitch McConnell er 78 år.

– Det er helt oppsiktsvekkende hvor gamle menneskene som styrer USA, er, sier Langberg.

Kontrasten til Europa er stor. Der har gjennomsnittsalderen på stats- og regjeringssjefene falt de siste tiårene.

Nye episoder hver uke

Du må være abonnent på Aftenposten for å kunne høre Aftenpoddens USA-podkast, og den tilbys nå kun på Aftenpostens nye podkastplattform.

Den ukentlige podkasten Aftenpodden, som gir analyser og nyheter fra norsk politikk og debatt hver torsdag, vil fremdeles ligge åpent for alle brukere på alle podkastplattformer.

Her er tidligere episoder: