Verden

Opptøyene i Spania fortsetter

Opptøyene i Spania fortsatte torsdag for tredje kveld på rad etter at en rapper ble pågrepet for å ha fornærmet kongefamilien.

Et par kysset hverandre foran brennende barrikader under sammenstøt med politi i Barcelona torsdag kveld.
 • NTB-DPA

I Barcelona laget demonstranter barrikader av søppelstativ og satte fyr på dem, skriver avisen La Vanguardia. Butikker ble ødelagt, og vinduene til avisen El Periódico ble knust. TV-sendinger viste folk som kastet stein og flasker mot politiet.

Også i Valencia, Tarragona, Sabadell, Girona, Lleida og Vizcaya var det demonstrasjoner torsdag kveld. Flere folk ble skadd, blant dem minst én politimann som fikk en stein i hodet.

I Barcelona ble åtte mennesker pågrepet, opplyste politiet sent torsdag kveld. Like mange ble pågrepet i Valencia.

Rapper pågrepet

Kvelden før ble minst 42 personer pågrepet etter sammenstøt mellom demonstranter og politi i flere byer, blant annet Madrid, Barcelona, Girona og Grenada.

Opptøyene startet tirsdag kveld da over 30 personer ble skadd, 19 av dem politifolk. Minst 15 ble pågrepet.

Opptøyene er svar på at rapperen Pablo Hasel, hvis egentlige navn er Pablo Rivadulla Duro, ble pågrepet, angivelig etter å ha barrikadert seg selv inne, i Lleida tidligere tirsdag etter å ha nektet å møte frivillig til soning.

Majestetsfornærmelse

Han ble nylig dømt til ni måneders fengsel for å ha kalt tidligere kong Juan Carlos mafiaboss, glorifisert terrorisme og for å ha anklaget politiet for å ha torturert og drept demonstranter og migranter.

Hundrevis av artister med filmregissøren Pedro Almodóvar og Oscar-vinneren Javier Bardem i spissen har engasjert seg i rapperens sak og har undertegnet et opprop til støtte for ytringsfrihet.

Den spanske regjeringen har, som svar på demonstrasjonene, lovet å endre lovverket, slik at man ikke kan idømmes fengselsstraff i saker som omhandler ytringsfrihet.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  FORELDRELIV
  Publisert:

  Psykologen: Bruk tid med sønnene dine denne høsten, og vis hvordan man er en skikkelig mann anno 2022. Ikke 1942.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5