Sveriges arbeidsminister går av

Den svenske arbeidsministeren Sven Otto Littorin trekker seg. Årsaken skal være en langvarig konflikt med ekskona om omsorgsretten til parets barn.

Den svenske arbeidsministeren Sven Otto Littorin kunngjorde på en pressekonferanse onsdag at han går av på grunn av en langvarig konflikt med ekskona om omsorgsretten til parets barn.

På en pressekonferanse onsdag morgen forklarte Littorin at konflikten har vært en stor belastning både for ham selv og barna.

– Tvisten med min kone kommer til å fortsette. Da kommer også trykket til å fortsette, og da orker jeg ikke mer, sa en gråtkvalt Littorin ifølge avisa Aftonbladet.

Han la til at han ikke lenger er villig til å betale prisen for sin politiske karriere.

– Barna er mer verdt enn jobben min, karrieren og alt sammen.

Spesielt pressedekningen av konflikten skal ha vært en belastning for Littorin og de tre barna. Flere ganger har journalister ringt direkte til barna, og hjemmet deres har vært beleiret av pressefolk, ifølge ministeren.

Littorin har sittet i regjeringen siden 2006. Tidligere jobbet han som partisekretær for Moderaterna.

Statsviteren Peter Esaiasson tror ikke avgangen vil få stor betydning for det svenske valget som skal holdes om to måneder.

– Det er uendelig mye bedre for regjeringen at avgangen skjer av private årsaker, sier Esaiasson, som tror det finnes mange potensielle kandidater til å overta etter Littorin.