- Vi vet ikke hva vi skal tro

Den norsk-pakistanske tobarnsfaren med familie i Norge, tilsto i et TV-intervju 2. juledag å ha voldtatt og drept en syv år gammel jente i Islamabad i Pakistan.
  • Situasjonen er farlig for broren min, sier Rizwan (28) om den norsk-pakistanske tobarnsfaren som har tilstått voldtekt og drap på en syv år gammel jente.

En 24 år gammel norsk statsborger er arrestert av pakistansk politi, anklaget for å ha voldtatt og drept en syv år gammel jente i Islamabad i Pakistan. I et TV-intervju har den 24 år gamle tobarnsfaren tilstått ugjerningen. Advokat Abid Q. Raja understreker i dag overfor flere medier at falske tilståelser kan komme etter tvang og tortur i Pakistan. Hjemme i Oslo er 24-åringens familie svært bekymret.

— Situasjonen er farlig for ham

— Vi er veldig bekymret, sier 24-åringens halvbror Rizwan (28) til Aftenposten.no. Rizwan fikk høre om arrestasjonen da moren til 24-åringen ringte Rizwan fra Pakistan. Moren var selv tilstede da pakistansk politi arresterte den 24-årige norsk-pakistaneren på flyplassen da han og moren kom hjem fra en pilgrimsreise. - Situasjonen er farlig for ham. Han risikerer dødsstraff. Og det er nok veldig skremmende å sitte i fengsel i Pakistan. Det kan være veldig tøft, sier Rizwan til Aftenposten.no. Han har selv, ved tidligere anledninger, besøkt broren i leiligheten i Islamabad hvor den syv år gamle jenta skal ha blitt voldtatt og drept.

- Familien er fortvilet

— Vi er alle veldig lei oss og fortvilet. Han har to barn og en kone her hjemme i Norge. Vi vet ikke hva vi skal tro om tilståelsen som ble sendt på TV, sier Rizwan til Aftenposten.no. 24-åringen skulle ifølge broren bare være noen dager i Pakistan etter pilegrimsreisen, før han skulle ha reist tilbake til Norge. Nå håper familien hans i Norge at norske myndigheter vil følge opp saken og skaffe 24-åringen advokathjelp i Pakistan. Dersom 24-åringen blir dømt for voldtekt og drap i en rettssak, risikerer han dødsstraff ved henging.

Tilsto i TV-intervju

I avhør har 24-åringen forklart at han plukket opp den syv år gamle nabojenta på gata 25. oktober i år og voldtok henne i sitt eget hjem. I et TV-opptak som ble sendt på TV2 onsdag, forklarte han hvordan han kvalte henne med et klesplagg. I opptaket sier 24-åringen følgende: «Jeg ga henne 50 rupi. Hun skulle kjøpe sigaretter. Etterpå sa jeg til henne at hun måtte komme opp. Da hun kom opp, ba jeg henne sette seg på sofaen. Hun satte seg. Jeg holdt henne, men hun sa at hun måtte til mamma. Jeg sa: «Det vil ikke skje noe. Du må bli her.» Hun sa det flere ganger, men jeg holdt henne fast. Da tok jeg av henne klærne. Og så voldtok jeg henne. Hun gråt og jeg presset et sjal mot ansiktet hennes. Så besvimte hun. Jeg holdt sjalet fast rundt halsen med foten og dro i den andre enden.»

Les også

Norsk statsborger tatt for drap og voldtekt av jente (7)

Den voldtekts- og drapssiktedes bror i Norge Rizwan (28) forteller 2. juledag til Aftenposten.no om familiens situasjon, etter at tobarnsfaren ble arrestert i Pakistan.