Fortvilet mor letter etter datteren: – Har noen sett min datter?

Foreldre leter på sosiale medier etter informasjon om sine savnede barn etter eksplosjonen på Ariana Grande-konserten i Manchester mandag kveld.

Olivia Campbell er blant de mange som etterlyses etter det som mistenkes å være et terrorangrep i Manchester mandag kveld.
  • Carl Alfred Dahl

– Har noen sett min datter Olivia Campbell, skrev Charlotte Campbell fra Manchester på Facebook natt til tirsdag, og la ved et bilde av datteren.

Ni timer senere er etterlysningen delt nærmere 75.000 ganger på det sosiale nettstedet.

– Vær vennlig å del, min datter er fortsatt savnet, det er ikke noe nytt om henne, skrev hun på sin Facebook-profil tidlig tirsdag morgen, norsk tid.

Tirsdag formiddag ble en gråtkvalt Charlotte Campbell telefonintervjuet av Piers Morgan og Susanna Reid på TV-programmet «Good morning Britain» på ITV.

BBC-kanalen Radio Manchester har snakket med øyenvitnet Emma fra Preston, en times kjøring nordvest for Manchester.

Emmas datter på 15 og sønn på 17 var på Ariana Grande-konserten i Manchester Arena.

– Barna var på konsert på egen hånd. vi slapp dem av rundt middagstid. Veskene deres ble sjekket, og vi fikk ikke være med inn, forteller hun med skjelvende stemme.

Da de skulle hente barna, møtte de opp ved utgangen.

Eksplosjonen i Manchester har så langt krevet 22 liv og 59 ble kjørt til sykehus med skader.

– Hele bygningen ristet

– Det skjedde definitivt i foajeen. Vi sto øverst i trappen. Alt glasset eksploderte. Det var rett ved der de solgte effekter til fansen. Det var definitivt en bombe, definitivt, sier hun, før hun beskriver opplevelsen av selve smellet:

– Hele bygningen ristet, og det lå kropper overalt. Kroppsdeler. Det var det verste noensinne. Det var definitivt ikke inne i arenaen. Vi forsøkte selvsagt å finne barna. Heldigvis for oss var vi i live og kunne fortelle om det, sier hun gråtkvalt.

Uenighet om hvor det smalt

Det råder uenighet om hvor eksplosjonen fant sted. Politiet og en del vitner mener den fant sted i foajeen, mens arrangementsstedet Manchester Arena skriver på Twitter at det skjedde utenfor, på offentlig sted.

– Vi bekrefter at det var en hendelse i dét folk forlot Ariana Grande-showet i går kveld. Hendelsen fant sted utenfor lokalet på et offentlig sted. Våre tanker og bønner går til ofrene, skriver selskapet som driver konsertarenaen.

  • Hør vitner beskrive panikken som spredte seg etter angrepet:

Politiet opplyste tirsdag morgen at minst 22 er drept og 59 personer er sendt til åtte ulike sykehus i Manchester-området etter eksplosjonen mandag kveld. Flere av de drepte er barn.

– Venter på nyheter!

Deborah Hutchinson fra Newcastle ber på Facebook om informasjon om datteren og partneren, som begge var på konserten.

Courtney Boyle og Philip Tron er meldt savnet av Boyles mor, som er Trons partner.

– Min datter Courtney Boyle og partner Philip Tron er savnet i angrepet i Manchester i kveld, vennligst del og hjelp til med å finne dem, jeg vil ha dem trygt hjem, skriver hun, og deler bilde av de to.

Ny oppdatering tirsdag formiddag, norsk tid:

– Courtney Boyle og Philip Tron er ikke funnet, jeg er i Manchester, venter på nyheter!

– En slags varme på nakken min

Øyenvitnet Elena Semino ventet på sin 17 år gamle datter, og beskriver det slik:

– Jeg sto med mannen min og lente meg mot en vegg. Plutselig kjente jeg noe jeg ikke kan beskrive. Det var en slags varme på nakken min, og da jeg så opp, lå det kropper over alt, sier Semino til The Guardian.

Nordmenn: – Vi bare løp og løp

Norske Jan Morten Haukefær (37) og stedatteren på 14 løp for livet ut av Manchester Arena og kom seg i sikkerhet.

– Konserten var akkurat ferdig da vi hørte to eksplosjoner. Først trodde vi det var en del av konserten, men da vi så folk begynne å grine og løpe, løp vi for livet, sier Jan Morten Haukefær til Bergens Tidende.

– Det er helt forferdelig. Da vi kom ut, løp vi forbi små jenter som sto og gråt. Det var jenter i 10–15 års alderen og foreldre som var på konserten. Vi så oss ikke tilbake. Vi bare løp og løp i flere kilometer, sier Haukefær.

Haukefær forteller at de hadde plass på motsatt side av der det smalt, nesten helt fremme ved scenen.

– Hun hadde akkurat sunget ekstranummeret «Dangerous Woman», så kom lyset på og så smalt det. Vi var heldige.

Vil hjem

Haukefær kom seg tilbake til hotellet. Etter noen få timer på puten, prøver de nå å finne ut hvordan de kan komme seg raskest mulig hjem.

– Vi er i sjokk, men har det bra etter forholdene. Det er så uvirkelig og det er vanskelig å ta det inn over oss, sier han.

– Vi skulle egentlig ta toget til London i dag, men alt er stengt. Nå vil vi bare hjem så fort som mulig.