Verden

Kvinne pågrepet i Kypros-saken

En 49 år gammel kvinne er pågrepet på Kypros i forbindelse med at en norsk-kypriotisk jente ble bortført fra barnehagen i forrige uke. 

 • NTB

Kvinnen beskrives som utenlandsk, ifølge TV 2. Etter det kanalen forstår, skal hun framstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Dette er den sjette pågripelsen i saken. Polititalsmann Andreas Aggelides bekrefter pågripelsen overfor kypriotisk TV tirsdag morgen. Kypriotisk politi opplyser overfor Dagbladet at kvinnen er fra Nederland, men bosatt på Kypros.

Interpol

Det var torsdag morgen forrige uke at politiet på Kypros opplyste til TV 2 at en jente ble bortført av maskerte menn idet hun kom til barnehagen sammen med sin kypriotiske mor.

Ifølge VG tror kypriotisk politi at jentas norske far deretter har tatt datteren med seg til Nord-Kypros via en ubevoktet overgang i buffersonen som deler øya.

Kypriotisk politi har utstedt en internasjonal arrestordre på faren.

Avviser

Nordmannen har bekreftet at han er sammen med datteren.

Mandag sa han via sine advokater Mette Yvonne Larsen og Morten Engesbak, at påstanden om at datteren ble hentet av maskerte menn i barnehagen i Nikosia, ikke er riktig. Han sier at han selv hentet datteren og at hun kjente ham igjen umiddelbart.

Morens advokat avviser det som er videreformidlet fra faren via hans advokater. Ifølge TV 2 vet politiet tirsdag ikke hvor den fire år gamle jenta og hennes 48 år gamle far befinner seg.

To av de fire mennene som ble pågrepet i saken fredag, ble mandag sluppet fri. Pressetalsmann Michael Michael hos politiet i Nikosia sier til TV 2 at en kypriot og en syrisk statsborger fortsatt sitter i varetekt.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Jente som ble bortført tilbake hos moren på Kypros

 2. VERDEN

  Britisk kvinne kjent skyldig i falsk voldtektsanklage på Kypros

 3. VERDEN

  Justisministeren går av etter avsløring av seriedrapsmann på Kypros

 4. NORGE

  To personer pågrepet for bankran i Rendalen

 5. VERDEN

  Kypriotisk offiser har tilstått drap på syv kvinner og jenter. Nå leter politiet etter ofrene.

 6. NORGE

  Tre menn pågrepet etter dobbeltdrap i Marokko