Verden

Minst 56 drept i bombeangrep i Afghanistan

Minst 56 mennesker er drept i en rekke angrep i Afghanistan tirsdag.

Medlemmer av de afghanske sikkerhetsstyrkene nær åstedet for selvmordsaksjonen i Kabul. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix
  • NTB

To bomber ble tirsdag utløst nær nasjonalforsamlingen. De rammet ansatte på vei ut av et kontorbygg knyttet til forsamlingen, og minst 38 mennesker er drept.

Den første eksplosjonen ble utløst av en selvmordsbomber, opplyser politiet. Da sikkerhetsstyrker ankom stedet, gikk en bilbombe i luften.

Et stort antall personer er også såret. Det dreier seg om minst 72, ifølge Mohibullah Zeer i helsedepartementet i Kabul.

Taliban-bevegelsen har påtatt seg ansvaret for udåden. Geriljaens talsmann Zabihullah Mujahid hevder angrepet var rettet mot en minibuss som tilhørte en afghansk etterretningsorganisasjon.

I provinsen Helmand ble sju mennesker drept i en selvmordsaksjon tirsdag. Politiet opplyser at angrepet rammet et hus i provinshovedstaden Lashkar Gah.

Elleve drept i eksplosjon i guvernørbolig i Kandahar

Samme dag ble elleve personer drept i en eksplosjon i Kandahar sør i Afghanistan.

Byens guvernør og ambassadøren fra De forente arabiske emirater er blant de sårede.

Eksplosjonen skjedde i hjemmet til Kandahars guvernør under et møte mellom ambassadøren, guvernøren og flere andre sikkerhetstjenestemenn. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.

Emiratenes ambassadør Juma Mohammad Abdullah Al Kaabi, guvernøren Humayun Azizi og flere diplomater er blant de åtte sårede, opplyser lederen for regionalforsamlingen i Kandahar, Haji Sayed Jan Khakrezwal.

Afghanske myndigheter opplyser at det var to eksplosjoner, som drepte fem og såret tolv.

Emiratenes utenriksdepartement sier i en uttalelse at angrepet er «avskyelig».

Uttalelsen sier ingenting om hvor mange diplomater som er skadd i angrepet, men de skal ha vært der som en del av et humanitært oppdrag.

Les også

  1. Afghanistan-ekspert: - Flere sivile dør i kryssild

  2. Afghanistans ambassadør: – Dette er det verst tenkelige tidspunkt å sende flyktninger tilbake

  3. Selvmordsangrep mot moské i Kabul