Verden

Pirater krever løsepenger for kapret skip

Væpnede menn krever løsepenger for å frigi et tankskip de kapret utenfor kysten av Somalia. Mannskapet er tatt til fange. 

Arkivfoto fra 23. september 2012 som viser piraten Hassan ved et taiwansk fiskefartøy etter at piratene fikk løsepenger og mannskapet ble løslatt. Denne uken har somaliske pirater kapret et nytt skip, den første kapringen av et større fartøy på nesten tre år. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix
  • NTB

En EU-styrke som bekjemper piratvirksomhet har vært i kontakt med skipets kaptein som bekreftet at væpnede menn er om bord skipet Aris 13. Skipet seiler under komorisk flagg. En somalisk pirat som hevder han er i kontakt med piratene om bord sier summen for løsepenger ikke er fastsatt ennå.

Mandagens kapring var den første kapringen av et større handelsfartøy utenfor Somalia siden 2012. Kapringen kom som en overraske for den internasjonale shippingindustrien. Marinepatruljer fra NATO-land, samt Kina, India og Iran, har stanset piratkapringer i flere år, men NATO avsluttet sitt antipirat-oppdrag i desember, til tross for at FN i oktober advarte om at situasjonen er skjør og at somaliske pirater har til hensikt, og mulighet til, å gjenoppta angrep.

(©NTB)

Les mer om

  1. Somalia