14 døde i tre bombeangrep i Tyrkia

Minst 14 mennesker er drept og flere hundre såret i tre bombeangrep sørøst i Tyrkia. Myndighetene mener den væpnede kurdiske gruppen PKK står bak.

En bilbombe eksploderte ved en politistasjon i Elazig i Sørøst-Tyrkia torsdag morgen, og bare timer senere ble en militærkonvoi bombet i samme område.

Angrepene skjedde onsdag kveld og torsdag, og det siste rammet en militærkolonne i tettstedet Bitlis. Her ble fem soldater og en sikkerhetsvakt drept, ifølge tyrkiske tjenestemenn.

Flere politistasjoner rammet

Angrepet i Bitlis skjedde bare noen få timer etter et lignende angrep på en politistasjon i Elazig, der minst fem ble drept og over 140 såret.

Det første bilbombeangrepet i rekken, også det rettet mot en politistasjon, skjedde i Van-regionen ved 23-tiden onsdag. Der ble tre ble drept og minst 73 skadd.

Også mandag ble en politistasjon i den sørøstlige delen av Tyrkia rammet av et bombeangrep. Dette angrepet skjedde ved en hovedvei mellom Diyarbakir og landsbyen Batman.

  • __Les også: [UD endrer reiseråd for Tyrkia

– Skal knuse PKK

PKK står bak alle angrepene denne uken, ifølge Tyrkias forsvarsminister Fikri Isik.

– Vi skal knuse PKK slik vi knuste FETO, sier Isik, og refererer til måten tyrkiske myndigheter har slått ned på tilhengerne av den islamske predikanten Fethullah Gülen.

Han anklages for å ha stått bak kuppforsøket i Tyrkia tidligere i sommer.

Selv om muslimske Gülen og venstreorienterte PKK i utgangspunktet representerer vidt forskjellige ideologier, mener tyrkiske myndigheter at det finnes en forbindelse mellom dem. President Recep Tayyip Erdogan hevdet torsdag at Gülen-tilhengere har vært delaktige i angrepene sørøst i landet.

Sørøst-Tyrkia har vært preget av vold og usikkerhet etter at våpenhvilen mellom PKK og myndighetene opphørte i juli i fjor.