Taliban har erobret viktig grenseovergang til Pakistan

Opprørsbevegelsen Taliban fortsetter offensiven i Afghanistan og har tatt kontroll over den strategiske grenseovergangen Spin Boldak på grensen til Pakistan.

Et lite barn i utkanten av grensebyen Spin Boldak i Afghanistan i 2009. Grensebyen ble erobret av terrorgruppen Taliban onsdag.

Taliban meldte om seieren i grensebyen allerede onsdag morgen, men regjeringen i Kabul avviste påstandene.

I sosiale medier florerer det imidlertid bilder av Taliban-krigere i landsbyen. Innbyggere i Spin Boldak sier også til AFP at opprørsbevegelsen har tatt over.

– Jeg dro til butikken i morges og så at det var Taliban-krigere overalt, sier Raz Mohammad, en butikkeier som jobber nær grensen, til AFP.

I en video Taliban har publisert, ser man flagget deres henge over det afghanske flagget ved grensen.

– Etter to tiår med brutalitet fra amerikanerne og deres marionetter er denne grensen og Spin Boldak-distriktet tatt over av Taliban, sier en Taliban-kriger i videoen, ifølge Reuters.

Samtidig som USA og Nato trekker ut sine styrker fra afghansk territorium, rykker Taliban fram og erobrer kontroll over stadig nye distrikter.

Erobringen av Spin Boldak skjer etter dager med voldsomme kamper i Kandahar-provinsen. Den afghanske regjeringen har blitt tvunget til å sende spesialsoldater dit for å forhindre at provinshovedstaden Kandahar, som er den største byen i Afghanistan etter hovedstaden Kabul, faller.

Taliban har blant annet tatt grenseoverganger til Pakistan, Iran, Turkmenistan, Usbekistan og Tadsjikistan.

Hundrevis flykter til Tadsjikistan

I takt med at Taliban erobrer stadig nye områder av landet flykter afghanere til nabolandet Tadsjikistan.

Onsdag meldte tadsjikiske myndigheter at nesten 350 afghanere hadde flyktet fra opprørsgruppen og inn i landet. Av dem var 177 mindreårige. 113 av dem var jenter, mens 64 var gutter.

Flyktningene ankom Tadsjikistan etter å ha krysset grensen i Badakhshan-provinsen. Ifølge myndighetene døde to afghanske babyer på reisen over fjellene.