Verden

Én terrormistenkt drept og fire politimenn såret i antiterror-aksjon

BRUSSEL (Aftenposten): Fire politimenn ble skutt og såret i en politiaksjon i Brussel i dag, mens en terrormistenkt ble drept.

OPT_taf0a7e1_doc6ov2ycdeldgiz4nr10c_doc6ov30bas3bn4bkn910c-CIex3GrLiB.jpg YVES HERMAN

 • Øystein Kløvstad Langberg
  Europa-korrespondent

OPT_taf0a823_doc6ov2yd7vi69mat9h11g_doc6ov30bzgc34z20ws11h-OFXPqLYVA3.jpg YVES HERMAN

Det startet som en felles, mindre operasjon mellom belgisk og fransk politi på leting etter personer med tilknytning til Paris-terroristene fra november, skriver NTB

Politiet ventet angivelig ikke dramatikk da skulle sjekke en bolig i Brussel-bydelen Forest, men ting utviklet seg raskt da én eller flere gjerningsmenn begynte å skyte idet politiet åpnet døra.

OPT_taf0a6e4_doc6ov2xsenw4xhnpvv10c_doc6ov30b30b7a1lvait11g-MVMoDqDSOF.jpg FRANCOIS LENOIR

Til slutt var fire politifolk såret, én av dem fransk. Påtalemyndigheten bekreftet så tirsdag kveld at én gjerningsmann bevæpnet med en Kalasjnikov var drept av politiet.

Les også

Paris-terrorister funnet i hemmelig IS-liste med 22.000 navn

Mannen, ble funnet død da politiet stormet en leilighet i bydelen Forest i Brussel, opplyser en polititjenestemannen som ikke ønsker å bli identifisert. Selve aksjonen i Forest er nå avsluttet.

Den drepte er ikke Saleh Abdeslam, den eneste av de antatte gjerningsmennene fra Paris-angrepene som fortsatt er på frifot.

– I løpet av det som skulle være et rutinesøk, ble sikkerhetsstyrkene beskutt. Så fulgte en politioperasjon, som fortsatt pågår, sa statsminister Charles Michel til pressen ved 21-tiden, melder NTB.

Les også

Eagles of Death Metal tok Paris-natten tilbake

Ifølge noen belgiske medier kunne det fortsatt være gjerningsmenn på flukt, men det ble ikke bekreftet. Identiteten til personene bak skytingen ble heller ikke gjort kjent.

– Etterforskningen fortsetter, og det er ikke mulig å gi ytterligere avklaringer, het det i en uttalelse fra påtalemyndigheten ifølge DPA.

Stor aksjon

Lokale medier meldte om flere runder med skyting i ellers fredelige Forest. Store politistyrker rykket ut til området, og tungt væpnet politi i finlandshetter voktet et avsperret område rundt Rue du Dries, der skytingen startet.

En rekke innbyggere troppet opp ved politisperringene utover kvelden for å få med seg hva som skjedde. Informasjonen fra politiet var imidlertid sparsommelig.

Det ligger en skole i området som ble avsperret, og barna holdt igjen på skolen i flere timer mens aksjonen pågikk og stadig flere blålys kom til stedet.

– Jeg får ikke hentet ut barna mine, sa en mann desperat ved sperringene før politiet til slutt fikk evakuert alle i sikkerhet.

Paris-etterforskning

Belgisk politi etterforsker flere forbindelser til Brussel etter terroraksjonene som kostet 130 mennesker livet i Paris 13. november.

Det er spesielt Brussel-bydelen Molenbeek som er i søkelyset, men belgisk politi har gjennomført aksjoner også andre steder.

Blant dem som jages, er Salah Abdeslam, den eneste av de antatte gjerningsmennene fra Paris-angrepene som fortsatt er på frifot. Det er imidlertid ikke han som ble drept i tirsdagens aksjon.

– Én død er funnet i en bygning Rue du Dries. Identiteten er ikke fastslått ennå, men det er ikke Salah Abdeslam, sa Van der Sypt til avisen Le Soir.

 1. Les også

  Fem grunner til at Belgia er blitt et arnested for terrorister

 2. Les også

  Sønnens gamle lekekamerat er etterlyst over hele verden

 3. Les også

  Denne bydelen i Brussel produserer terrorister - igjen og igjen

 4. Les også

  De fire farene som kan splitte Europa

 5. Les også

  Fant fingeravtrykk fra Paris-jihadist i Brussel

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Belgisk politi hadde utallige sjanser til å avsløre terroren i Paris og Brussel, viser hemmelig rapport

 2. VERDEN

  Tiltalt for Paris-terroren: - Jeg er ikke redd for deres allierte

 3. VERDEN

  To menn siktet for tilknytning til terrorangrep i Paris

 4. VERDEN

  Etterforskningen av Bataclan-terroren ferdig etter fire år

 5. A-MAGASINET

  Ti sto bak konsertmassakren i Paris. Salah Abdeslam er den eneste som fortsatt lever

 6. VERDEN

  Kritisk rapport etter Paris-terroren: Etterretningen sviktet