Verden

Colombia løste Venezuelas juleskinkedrama

50 tonn skinke ble sendt til tusenvis av fattige i Venezuela, ettersom president Nicolás Maduro ikke innfridde juleløftet sitt.

Venezuelas president Nicolás Maduro hadde lovet flere tusen fattige at de skulle få juleskinke til jul. Da de ikke fikk det, fikk Portugal skylden. Nå er dramaet løst av Colombia.
  • og NTB
  • Anders Veberg
    Journalist

To av fire lastebiler med juleskinke ankom landet fredag, ifølge en offisiell tjenestemann.

I Venezuela er skinke den tradisjonelle maten både til jul og nyttår, og Maduro hadde lovet flere tusen fattige at de ikke skulle gå uten i år. Men slik gikk det ikke.

Maduro hevder selv at skinkemangelen er organisert av Portugal. Tidligere denne uken anklaget han landet for «internasjonal sabotasje».

Til den anklagen svarte den portugisiske leverandøren Raporal at Venezuela fortsatt skylder dem 40 millioner euro for fjorårets skinke.

Tidligere denne uken demonstrerte hundrevis av mennesker på grunn av den manglende skinken, som er en del av et subsidiert matprogram. I Venezuela er skinke tradisjonell mat til både jul og nyttår.

Venezuela er i dyp økonomisk krise, til dels på grunn av lave oljepriser, og mangler utenlandsk valuta til å importere mat og andre dagligvarer.

Les mer om

  1. Venezuela
  2. Colombia
  3. Jul