Frivillige valgkamparbeidere bærer pizza til kampanjekontoret til den demokratiske kandidaten Harley Rouda i Costa Mesa i California.

Valgkampens innspurt i bilder

Tidenes dyreste kongressvalgkamp er over. Her noen bilder av de siste krampetrekningene.

De siste dagene av valgkampen foran kongressvalget har vært intens.

President Donald Trump fløy de siste dagene fra delstat til delstat og holdt møter for begeistrede tilhengere. Men også lokalt har innsatsen vært heftig.

En far titter opp på sønnen som er iført Trump-skyggelue under et folkemøte Donald Trump holdt i Georgia.

Karavanen av migranter på vei gjennom Mexico er strengt tatt ikke del av valgkampen, men ble det likevel. Her er den mandag ved vulkanen Pico de Orizaba.

Iskremprodusenten Ben & Jerry’s viker ikke unna politisk engasjement. Her deles det ut gratis is i en kampanje for å gi straffedømte i Florida stemmeretten tilbake etter endt soning.

Tilhengere av demokraten Joe Manchin, en senator fra Vest-Virginia, tråkker på plakaten av motkandidaten Pat Morrissey.

Ved T-banestasjonen Wiehle-Reston East i Virginia har noen satt frem et esel, symbolet for Det demokratiske parti, og en elefant, symbolet for Det republikanske parti.

Tilhengere av Texas-senator Ted Cruz i Victoria hadde på seg røde hansker med forventning om en rød bølge i valget. I USA er rød fargen for Det republikanske parti, mens blå er fargen for Det demokratiske parti.

I Austin i Texas var det derimot ingen tvil om at denne hunden støtter Ted Cruz’ motkandidat, Beto O´Rourke. Mange anser Beto O´Rourke som en stigende stjerne i amerikansk politikk, selv om han ikke skulle beseire Cruz.

I Florida demonstrerte denne velgeren mot guvernørkandidat Andrew Gillum og for strengere innvandringspolitikk. Ice er ikke bare isbiter, men også forkortelsen for politistyrken som håndhever grensekontroll.

Kongressmedlem Steve King (t.v.) fra Iowa, omstridt for krasse uttalelser om innvandrere og utlendinger, på vei inn i Godfather’s Pizza. En demonstrant utkledd som en kylling håner ham for ikke å stille til debatt mot motstanderen.

Den demokratiske guvernørkandidat i Wisconsin, Tony Evers, stiller sammen med Mandela Barnes som viseguvernør. Det er kanskje ingen tilfeldighet at de satser på fornavn på valgplakatene?

Plakater - ofte hjemmelagede - spiller en sentral rolle i kampanjene. Bildet er fra et møte med den republikanske guvernørkandidat Ron DeSantis i Florida.

Norsk-amerikanske Debra Haaland fra New Mexico kan bli første urfolkskvinne i USAs kongress. Her er hun med på en selfie under Dia de los Muertos-opptoget på allehelgens dag i Albuquerque.

Noen har hengt opp T-skjorter med teksten «Dette er den rette tiden for å snakke om våpenreguleringer» i Wilkins avenue i Pittsburgh. Der var i denne gaten en mann 27. oktober skjøt og drepte 11 personer i en synagoge.

Den demokratiske kongresskandidaten Kyrsten Sinema avsluttet sin valgkampanje med å dele ut smultringer til studenter ved Arizona State University.

Les også

Direkteblogg: Innspurten i USA-valget