Verden

Søk etter savnede i Guatemala avsluttes

Fortsatt er nesten 200 personer savnet etter vulkanutbruddet i Guatemala for to uker siden. Søket etter de savnede er avsluttet.

Søket etter de savnede ved vulkanen Fuego i Guatemala er innstilt. Fortsatt er 197 personer savnet etter utbruddet for to uker siden. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix
I et lite område skal frivillige brannfolk fortsette å lete etter to kolleger som forsvant i vulkanutbruddet. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Så langt er 110 mennesker bekreftet omkommet etter vulkanen Fuegos utbrudd, som la store områder i ruiner. Ytterligere 197 mennesker er ikke gjort rede for etter naturkatastrofen 3. juni

Talsmann David de Leon i sivilforsvaret sier beslutningen om å avslutte søket er tatt på bakgrunn av den høye risikoen i området, som han beskriver som ubeboelig.

Fire eller fem eksplosjoner i timen fortsetter å sende en sky av aske en kilometer til værs fra vulkanen, som ligger 35 kilometer sørvest for hovedstaden Guatemala by. I tillegg er det meldt regn søndag, noe som øker faren for leirskred.

Over 3.600 innbyggere i landsbyene rundt vulkanen har måttet søke tilflukt og midlertidig husvære i skoler og samfunnshus.

I et lite område ved Alotenango fortsetter frivillige brannmannskaper å lete etter to savnede kolleger som har vært savnet siden 3. juni.