Verden

Helikopterrømling pågrepet i Frankrike

Siden juli har fransk politi jaktet på fengselsrømlingen Rédoine Faïd, som flyktet fra et fengsel utenfor Paris ved hjelp av et helikopter. Nå er han pågrepet.

  • og NTB

Etter tre måneder på rømmen ble 46 år gamle Rédoine Faïd pågrepet ved Oise nord for Paris natt til onsdag, opplyser politikilder.

Faïd satt fengslet med en dom på 25 år etter at han i 2010 tok del i et væpnet ran der en politikvinne ble drept.

Faïd sonet i et fengsel i Reau sørøst for Paris da han gjennomførte den spektakulære flukten med helikopter 1. juli. To tungt væpnede menn brøt seg inn i fengselet og bisto i flukten.

Utbrent helikopter

De to hadde gitt seg ut for å være flygerstudenter da de tvang en helikopterinstruktør til å fly dem til fengselet og plukke opp Faïd. Helikopteret ble senere funnet utbrent.

Faïd ble natt til onsdag pågrepet sammen med to andre menn og broren sin, ifølge politikildene.

Omkring 2.900 politifolk søkte etter Faïd uten resultater etter flukten i sommer. 46-åringen ble sett igjen fem dager senere av en patrulje, og en annen person ved en bensinstasjon i Piscop, en forstad til Paris. Da politiet gikk mot dem, raste de av gårde, noe som resulterte i en voldsom biljakt. Det hele endte med at politiet fant bilen forlatt i et parkeringshus. Faïd slapp den gang unna med en hårsbredd, ifølge politiet.

Karrierekriminell

Fäid har et langt kriminelt rulleblad og er flere ganger dømt for væpnet ran. Det er ikke første gang han er på rømmen. I 2013 flyktet Fäid også fra et fransk fengsel, den gang ved å ta gisler og sprenge seg gjennom murene ved hjelp av dynamitt. Han ble pågrepet igjen seks uker senere.

Karrieren som tyv startet fransk-algerieren på midten av 1990-tallet, da han ledet en bande som sto bak alt fra væpnede ran til juveltyverier og utpressing. Medlemmene ble pågrepet i 1997, og Faïd ble dømt til 30 års fengsel.

Han ble løslatt på prøve etter ti år, men ble i 2011 igjen fengslet.