Trump: – Intet barn og ingen lærer burde være i fare på en amerikansk skole

NEW YORK (Aftenposten): USAs president Donald Trump prøvde å berolige USAs barn etter skolemassakren der 17 mennesker ble drept i Florida.

President Trump talte til USA torsdag formiddag.

– I dag snakker jeg til en nasjon i sorg, sa president Trump, da han talte til folket torsdag. Han kalte massakren i Florida for en «scene full av vold og ondskap».

– Intet barn og ingen lærer burde være i fare på en amerikansk skole, sa presidenten.

Trump henvendte seg direkte til amerikanske barn i talen.

– Jeg vil at dere skal vite at dere aldri er alene, og aldri vil bli. Dere har mennesker rundt dere som bryr seg og tar vare på dere og beskytter dere, sa Trump.

– Hvis dere trenger hjelp så kan dere henvende dere til en lærer, en prest eller en politimann.

17 mennesker mistet livet på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida. Presidenten sa også at han planlegger å besøke Parkland og siterte bibelen.

Trump snakket mest om behovet for å stå samlet og uttrykte medfølelse med familiene og lokalsamfunnet i Florida. Han trakk også frem behovet for å fokusere mer på mental helse - noe republikanerne mener er det viktigste punktet for å forhindre skytemassakrer. Partiet har imidlertid ikke foreslått noen konkrete tiltak i denne sammenheng.

Presidenten har gitt ordre om at det skal flagges på halv stang fra amerikanske ambassader og offentlige og militære bygninger.

En 19 år gammel tidligere elev drepte 17 mennesker da han åpnet ild med et AR-15-gevær på skolen i Florida onsdag. Han ble kort tid senere pågrepet og drapssiktet.

Overlevende elever evakueres fra Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland etter massakren i Florida onsdag. Foto: South Florida Sun-Sentinel via AP / NTB scanpix