Innbyggere og turister deltok i markering i Imlil

Både Imlils innbyggere og en rekke turister deltok lørdag i en markering til minne om de to kvinnene som ble drept i Atlasfjellene.

Både Imlils innbyggere og en rekke turister deltok lørdag i en markering til minne om Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen som ble drept i Atlasfjellene. Foto: 2m.ma / NTB scanpix

Drapene har vakt både sorg og avsky i den lille landsbyen, og lørdag morgen møtte flere hundre mennesker opp med blomster og lys. Alle ville være med å fordømme drapene og vise sin solidaritet med de to ofrenes familier, ifølge den marokkanske TV-kanalen 2M.

I markeringen deltok representanter fra det sivile samfunn, samt fra regionens turistsektor.

Fredag kveld ble det arrangert et fakkeltog på Bryne, Maren Uelands hjemby, der også den drepte 28-åringens nærmeste familie og venner deltok. Samme dag ble det også holdt en markering i millionbyen Marrakech, som ligger om lag seks mil nord for Imlil.

Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen ble også minnet under fredagsbønnen i Marrakech.

Lørdag skulle det arrangeres flere markeringer Marrakech. En minnegudstjeneste var planlagt i den internasjonale protestantiske kirken i byen. Samtidig ville etter det NTB erfarer et stort antall sjåfører og andre som jobber med å transportere og tilrettelegge for turister som skal på fjelltur, kjøre i kortesje opp til Imlil.

Det var også støttemarkeringer utenfor Norges og Danmarks ambassader i Rabat lørdag for å vise ofrene den siste ære.