Medstudenter og faglærere samlet på campus Bø

De to kvinnene som ble drept i Marokko var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge. Tirsdag samlet medstudenter og faglærere seg i Bø i Telemark.

Rektor Petter Aasen møtte tirsdag studenter og faglærere ved Universitetet i Sørøst-Norge Campus Bø, etter at det ble kjent at to av deres studenter var blitt drept i Marokko.

– Vi har i dag fått den vonde beskjeden om at to USN-studenter ved campus Bø er drept i Marokko. Jeg skal møte deres medstudenter og faglærere i dag. De er i sorg og i første omgang konsentrerer vi oss om å ta vare på dem og etter hvert vil vi arrangere en minnestund, sier rektor Petter Aasen til NTB tirsdag formiddag.

Minnestunden for Maren Ueland (28) fra Bryne og Louisa Vesterager Jespersen (24) fra Ikast på Vest-Jylland i Danmark vil bli holdt på campus Bø etter nyttår. Tirsdag hang flaggene på halv stang på USN-campusene.

Les også

Norsk politi på vei til drapssted i Marokko

Universitetet i Sørøst-Norge Campus Bø, flagget på halv stang tirsdag ettermiddag, etter at det ble kjent at to av deres studenter er blitt drept under en privat ferie i Marokko.

Bachelorstudenter

Rektor Petter Aasen og dekan Arild Hovland ved det aktuelle fakultetet reiste begge til Bø tirsdag for å møte studentene og faglærerne.

De to studentene gikk andre året av et bachelorprogram i friluftsliv – «tur- og naturveiledning» – som universitetet tilbyr i Bø i Telemark.

– De var erfarne friluftslivsfolk. Jeg har fått beskjed om at de var på en privat feriereise. Reisen var godt planlagt og den gikk til et område som regnes for å være et sikkert område, sier rektor.

Var planlagt

Universitetet opplyser på sin hjemmeside at reisen de to hadde lagt ut på var planlagt å vare en måned

Universitetet fikk meldingen om at de to var funnet drept natt til tirsdag og har satt krisestab.

– Allerede i natt og i løpet av morgentimene har fagmiljøet vært i kontakt med medstudenter. De er samlet og blir tatt vare på. Som universitet vil uttrykke stor medfølelse overfor foreldrene og familiene til de to studentene, sier rektor.