Verden

Skip med migranter fikk legge til kai på Sicilia

Redningsfartøyet Aquarius, som driftes av den fransk-tysk-italienske hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée, fikk ikke legge til kai i Italia med 629 flyktninger og migranter om bord. Foto: AP / NTB scanpix

Italia nektet å ta imot 629 flyktninger og migranter fra redningsfartøyet Aquarius, men den italienske kystvakten satte onsdag 900 andre i land på Sicilia.

  • og NTB

Italias høyrepopulistiske regjering har høstet skarp kritikk for å nekte redningsfartøyet Aquarius å legge til kai.

– Det er en plikt å redde liv, men det er ingen plikt å gjøre Italia til en enorm flyktningleir. Nå stenger vi havnene, tvitret Italias innenriksminister Matteo Salvini mandag.

Aquarius ble derfor liggende utenfor Sicilia i flere dager, helt til Spanias statsminister Pedro Sanchez sa ja til å ta imot de 629 flyktningene og migrantene.

Ledsaget av skip fra Italias kystvakt og marine er Aquarius nå på vei til Valencia i Spania, der skipet ventes å anløpe til helgen.

Samtidig med at den italienske regjeringen nektet Aquarius å legge til kai, ankom det italienske kystvaktskipet Diciotti havnebyen Catania på Sicilia. Om bord var over 900 flyktninger og migranter, plukket opp fra skrøpelige farkoster i Middelhavet.

Den italienske regjeringen har ikke kommentert Catanias anløp, som kan tyde på at Salvinis «stengte havner» kun gjelder redningsfartøy som driftes av hjelpeorganisasjoner.

Aquarius driftes av den fransk-tysk-italienske hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée, og om bord er også hjelpearbeidere fra Leger Uten Grenser.