Verden

Skip med migranter fikk legge til kai på Sicilia

Italia nektet å ta imot 629 flyktninger og migranter fra redningsfartøyet Aquarius, men den italienske kystvakten satte onsdag 900 andre i land på Sicilia.

Redningsfartøyet Aquarius, som driftes av den fransk-tysk-italienske hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée, fikk ikke legge til kai i Italia med 629 flyktninger og migranter om bord. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Italias høyrepopulistiske regjering har høstet skarp kritikk for å nekte redningsfartøyet Aquarius å legge til kai.

– Det er en plikt å redde liv, men det er ingen plikt å gjøre Italia til en enorm flyktningleir. Nå stenger vi havnene, tvitret Italias innenriksminister Matteo Salvini mandag.

Aquarius ble derfor liggende utenfor Sicilia i flere dager, helt til Spanias statsminister Pedro Sanchez sa ja til å ta imot de 629 flyktningene og migrantene.

Ledsaget av skip fra Italias kystvakt og marine er Aquarius nå på vei til Valencia i Spania, der skipet ventes å anløpe til helgen.

Samtidig med at den italienske regjeringen nektet Aquarius å legge til kai, ankom det italienske kystvaktskipet Diciotti havnebyen Catania på Sicilia. Om bord var over 900 flyktninger og migranter, plukket opp fra skrøpelige farkoster i Middelhavet.

Den italienske regjeringen har ikke kommentert Catanias anløp, som kan tyde på at Salvinis «stengte havner» kun gjelder redningsfartøy som driftes av hjelpeorganisasjoner.

Aquarius driftes av den fransk-tysk-italienske hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée, og om bord er også hjelpearbeidere fra Leger Uten Grenser.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Italias innenriksminister vil hindre to nye migrantskip

 2. VERDEN

  Migrantene fra Aquarius ankommet Spania

 3. VERDEN

  Salvini ga etter for press – lot 27 barn gå i land

 4. VERDEN

  Italia stenger sine havner for migrantskip – ber Malta ta ansvar

 5. VERDEN

  Italia vil at Nederland tilbakekaller redningsskip etter fascist-uttalelse

 6. VERDEN

  Spania vil ta imot 60 fra redningsskip i Middelhavet etter ny strid mellom EU-land