Verden

Lek med hund førte til brudd i foten for Joe Biden

USA kommende president Joe Biden falt og vrikket ankelen da han lekte med hunden Major lørdag. Undersøkelser avdekket to små brudd i foten.

Joe Biden adopterte Major i november 2018. Foto: Stephanie Carter / AP / NTB

 • NTB-AFP

Påtroppende president Joe Biden adopterte hunden sin fra Delaware Humane Association i Wilmington. Foto: Stephanie Carter / AP / NTB

I en uttalelse fra Bidens team ble det opplyst at han vrikket høyre ankel og at det ikke var åpenbare tegn til brudd hos 78 år gamle Biden.

Nærmere CT-undersøkelser viste likevel små brudd i midten og høyre side av fotroten, opplyser Bidens personlige lege Kevin O’Connor til NBC News.

– Det er ventet at han må gå med en ankelstøtte i flere uker, sier O’Connor, som er direktør for utøvende medisin ved George Washington University Medical Faculty Associates.

Nyheten om Bidens helsetilstand opptar også sittende president Donald Trump, som på Twitter i en kort melding ønsker god bedring.

Biden adopterte hunden Major, en schæferhund, i 2018. Sammen med kona Jill hadde de fra før hunden Champ, som de skaffet seg etter at Joe Biden ble valgt til visepresident i 2008.

De har tidligere sagt at de planlegger å ta med hundene til Det hvite hus og skal dessuten ha planer om å skaffe seg en katt.

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Joe Biden tar med to «førstehunder» i Det hvite hus

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Disse fingrene har hatt sju beinbrudd. Likevel vil keeperen bli «proff» i USA

 3. KOMMENTAR
  Publisert:

  Nokon ventar på tredje smittebølge. Eg ventar på første hundeomplasseringsbølge.

 4. NORGE
  Publisert:

  Kameraet ble slått av og på fire ganger før bilbrannen

 5. A-MAGASINET
  Publisert:

  «Jakob» hadde blåmerker på brystkassen. Da slo helsesøsteren alarm.

 6. A-MAGASINET
  Publisert:

  Advarer mot impulskjøp: – Verdt å vente på en trygg hund