To døde og åtte savnet etter uvær i Frankrike og Italia

To personer har mistet livet og åtte er savnet etter at en kraftig storm rammet grenseområdene mellom Frankrike og Italia. Tusenvis er også uten strøm.

Store nedbørsmengder og kraftige vindkast førte til store ødeleggelser i de to landene, og hundrevis av redningsarbeidere ble satt inn for å hjelpe overlevende i landsbyer som ble sperret inne.

En frivillig brannmann døde i Aosta-dalen nordvest i Italia, og en mann mistet livet da bilen havnet i en elv rundt 100 kilometer lenger øst i Frankrike.

Et 30-tall mennesker som var savnet i Col de Tende-området i Frankrike, ble funnet og 21 av dem evakuert av italienske helikoptre.

Franske myndigheter opplyser at rundt 40 mennesker som hadde søkt tilflukt i en gammel togstasjon, er evakuert luftveien.

Journalister som tok seg fram til et av de verst rammede områdene i Vesubio-dalen, forteller om veier som var skylt bort og hus som vippet på kanten av frådende elver.

Stormen Alex traff vestkysten av Frankrike torsdag og sendte kraftig vind og regn over landet før den beveget seg videre mot Alpes-Maritimes-området i Frankrike og Italia.