Delfiner reddet fire svømmere fra hvithaiangrep

En livredder fra New Zealand fortalte tirsdag hvordan en flokk delfiner reddet ham og tre unge kvinner fra en stor hvithai som truet dem under en svømmetur 100 meter fra land.

Rob Howe og datteren hans var sammen med to andre jenter på stranden Ocean Beach i nærheten av Whangarei, da de ble reddet av en flokk delfiner fra et haiangrep, ifølge DPA. Det var under en treningstur at livredderne plutselig ble omringet av en flokk på seks eller syv svært opphissede delfiner. De samlet de fire svømmerne sammen ved å svømme i sirkler tett inntil dem, og det virket som om de ønsket å beskytte dem. Howe fortalte Radio New Zealands lyttere at delfinene pleier å svømme sammen med livredderne fire-fem ganger i sommerhalvåret, men at de denne gangen ble forvirret over delfinenes agiterte oppførsel. — Vi ble forbauset over farten de hadde, og at de var så nærgående, sa han under intervjuet med Radio New Zealand. - De svømte rundt oss i tette sirkler, og ingen av oss har aldri opplevd noe lignende tidligere. Delfinene holdt de fire samlet i en gruppe en god stund før Howe og en av jentene kom 20 meter bort fra de to andre. - På det tidspunktet kom den ene delfinen i min retning, og gikk under vann, sa Howe. Jeg dukket for å se hvor den ville komme opp igjen, og det var da jeg oppdaget en stor grå masse gli forbi bare to meter unna, fortsatte han. - Jeg kikket i den retningen hvor haien var på vei, og så at det var rett mot de to andre jentene. På dette tidspunktet hadde de tre delfiner rundt seg, som nesten gikk berserk. Jeg fikk hjertet i halsen fordi den ene av dem var datteren min, sa han.Howe fortalte at delfinene fortsatte å sirkle tett inntil jentene helt til en livredderkollega, som hadde sett hendelsen, kom dro dem opp av vannet. Han bekreftet at det dreide seg om en hvithai. En lokal delfinekspert sa ifølge Howe at delfinene enten beskyttet svømmerne, eller søkte etter egen beskyttelse for haien. Pressebyrået i New Zealand opplyste ifølge DPA at det var en hvithai, og siterte Howe: - Jeg vek tilbake. Den var bare to meter fra meg. Vannet var krystallklart og den var rett foran nesen på meg. Skrekkopplevelsen hadde de for tre uker siden, men livredderne har ikke snakket om det offentlig før tirsdag.

<b>Fryktinngytende.</b> En flokk delfiner skal ha reddet fire svømmere fra en hvithai av denne typen for tre uker siden i New Zealand.