Verden

Europeiske høyrepopulister går sammen om EU-valgkamp

Italias innenriksminister Matteo Salvini starter valgkampen til EU-parlamentsvalget med et møte med en rekke andre europeiske ytre høyre-populister.

Italias innenriksminister Matteo Salvini starter valgkampen til EU-parlamentsvalget med et møte med europeiske ytre høyre-populister. Foto: AP / Alessandra Tarantino / NTB scanpix
  • NTB

Representanter fra Østerrikes innvandringsfiendtlige Frihetspartiet (FPÖ) og leder Jörg Meuthen i det tyske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) skal delta på møtet som holdes i Milano 8. april.

Det bekrefter tjenestemenn fra de to partiene onsdag.

Ifølge avisen La Stampa skal også Frankrikes Marine Le Pen delta, i likhet med representanter fra finske Sannfinnene og Dansk Folkeparti.

Salvini er ventet å presentere sine forslag for et «Europa med sunn fornuft» på møtet. Blant forslagene er en stans av EUs midler til Tyrkia, forsvar av kristne verdier, og en strammere migrasjonspolitikk i EU, ifølge avisen.

Valget i EU-parlamentet holdes i slutten av mai.

Les også

  1. Måling: Dobbelt så mange seter til ytre høyrepartier i EU-parlamentet

  2. Steve Bannon drømmer om ytre høyre-revolusjon i Europa. Det skal han gjøre gjennom en tankesmie i Brussel.

  3. Polarisering på norsk | Thomas Boe Hornburg

  4. Spania var ett av få land i Europa uten et høyreekstremt parti. Så gjenoppsto migrantruten over Gibraltarstredet. Det endret alt.