Tilstanden til norsk gissel i Sinai skal være bra

Den israelske avisen Haaretz skriver at tilstanden til israeleren og den norske kvinnen som er kidnappet, skal være god.

Den norske kvinnen og hennes israelske venn ble bortført da de var på vei mellom de to kystbyene Tabab og Dahab (bildet)

Egyptiske sikkerhetsstyrker fortsetter å gjennomføre forhandlinger med kidnapperne av de to personene på Sinai-halvøya. Amir Hassan (23) som er bosatt i Eilat og den norske kvinnen ble bortført torsdag, mens på vei mellom to av turistbyene i Sinai.

Det skriver den israelske avisen Haaretz søndag.

De to skal ifølge avisen bli holdt fanget i fjellområder på Sinai-halvøya. Avisen sier også at forhandlingene med kidnapperne er inne i sin siste fase.

Kan nærme seg løsning

Sjefen for sikkerheten i Nord-Sinai, General Mahmud al-Hafnawi, sier ifølge Haaretz at forhandlingene med kidnapperne er i en avgjørende fase, og at det egyptiske politiet har kontaktet stammeledere for beduinere i området i et forsøk på å få dem til å gripe inn og få saken avgjort.

Israeleren Amir Hassan har fortalt sin storebror i Nasaret på telefon at de to kke kjente hverandre fra før.

Les også

Håper broren og den norske kvinnen blir løslatt i dag

Ambassaden bistår

Pressevakt i Utenriksdepartementet, Svein Michelsen, sier til Aftenposten at det ikke er noe nytt i saken, men at UD jobber på spreng i samarbeid med egyptiske myndigheter for å løse saken.

— Så langt er det ikke noe nytt å melde, men vi jobber med dette for fullt og det er fremdeles krisestab i UD og ved ambassaden i Kairo. Vi er i løpende kntakt med egyptisk myndigheter som håndterer situasjonen, sier Michelsen.

Les også

Dødens og råskapens ørken