Parlamentsmedlemmer trekker seg i protest i Libanon

Alle tre medlemmer av nasjonalforsamlingen fra et lite kristent parti trekker seg i protest mot myndighetene etter eksplosjonsulykken i Beirut tirsdag.

Generalsekretæren i Kataeb-partiet, Nazar Najarian, bæres til graven av blant andre Sami Gemayel, sønnen til tidligere president Amin Gemayel (til venstre).

Dermed har til sammen fem medlemmer av nasjonalforsamlingen trukket seg i protest mot myndighetenes korrupsjon og forsømmelser.

Samy Gemayel kunngjorde sin og de to andres avgang i en tale under begravelsen til generalsekretær i Kataeb-partiet, Nazan Najarian, som mistet livet i eksplosjonen.

Fra før har Marwan Hamade fra partiet til druserlederen Walid Jumblatt og den uavhengige representanten Paula Yacoubian trukket seg.

Yacoubian sier til CNN at hun vil be alle nasjonalforsamlingens 128 medlemmer om å trekke seg.

– Som representant for Beirut tok jeg beslutningen fordi jeg følte meg som et falskt vitne i nasjonalforsamlingen. Det er ingenting vi kan gjøre. Alle beslutninger tas utenfor parlamentet, sa hun.

Også Libanons ambassadør i Jordan har trukket seg som følge av eksplosjonen der 2.750 tonn ammoniumnitrat som var uforsvarlig lagret i mange år i havna i Beirut, gikk i lufta.

Dokumenter viser at myndighetene visste om de farlige kjemikaliene og ble advart en rekke ganger, og at grunnleggende sikkerhetstiltak jevnlig ble brutt.

Regjeringen har lovet rask gransking, men befolkningens tillit til den er på et lavmål, og ingen tror at en regjeringsoppnevnt granskingskommisjon skal finne de virkelig skyldige.