Verden

23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen

Den voldelige konflikten mellom militante grupper på Gazastripen og Israel ser ikke ut til å avta. Totalt er 23 palestinere drept de siste par dagene.

Israelsk politi fjerner en av rakettene sendt fra Gazastripen onsdag. Ifølge det israelske militæret har mer enn 250 raketter blitt sendt inn på israelsk territorium. Foto: Foto: AP Photo / Tsafrir Abayov / NTB scanpix

 • NTB

I tillegg er flere enn 60 palestinere såret etter at kampene blusset opp tidlig tirsdag, ifølge helsedepartementet på Gazastripen.

Ifølge lokale kilder er flertallet av de drepte medlemmer av den militante gruppen Islamsk jihad. I tillegg er fire sivile – deriblant et barn, blitt drept.

Raketter på israelsk territorium

Onsdag ble det sendt nye raketter inn over israelsk område fra Gazastripen etter en pause under natten. Det israelske forsvaret sier at det er sendt minst 250 raketter inn på israelsk territorium siden tirsdag. Den siste runden ble utløst av et israelsk flyangrep som tok livet av en framtredende leder av Islamsk jihad.

Israelerne sier deres rakettforsvar har stanset 90 prosent av missilene: Til tross for at noen israelske bolighus er truffet av raketter, er det ikke gått liv tapt på israelsk side.

I Israel har skoler som ligger innen 40 kilometer fra grensen til Gazastripen, vært stengt onsdag.

Viser ingen tegn til de-eskalering

Islamsk jihad har betegnet drapet på lederen Bahaa Abu el-Atta som en krigserklæring, men ledelsen i Hamas, som styrer den palestinske enklaven, har foreløpig ikke engasjert seg tungt. Dette tas av observatører som et tegn på at den siste runden med kamphandlinger blir av kort varighet.

Samtidig viser verken Israel eller Islamsk jihad tegn til at de er villige til å trekke seg.

Ahmad al-Modallah, en av lederne for gruppen på Gazastripen, sier i en uttalelse at det fremdeles er tidlig å snakke om en våpenhvile med Israel.

Samtidig har Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttalt at Israel ikke har noe interesse av å nøre opp under en større konfrontasjon. Han advarer imidlertid den iranskstøttede gruppen om at Israel vil fortsette å slå tilbake til rakettangrepene stanser.

– De vet at vi vil fortsette å angripe dem uten nåde, sier Netanyahu.

– De har ett valg: å enten stoppe disse angrepene eller å motta flere og flere motangrep.

 1. Les også

  Israel likviderte Jihad-ledere i Gaza og Damaskus

 2. Les også

  Palestinske skolebarn lærer at martyrdøden er «det viktigste i livet»

Les mer om

 1. Israel/Palestina

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Medier: Våpenhvile inngått mellom Jihad og Israel

 2. VERDEN

  Israel stoppet rakettangrep fra Gaza

 3. VERDEN

  Israel likviderte Jihad-ledere i Gaza og Damaskus

 4. VERDEN

  Israel bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep

 5. VERDEN

  Tolv raketter avfyrt fra Gaza mot Israel

 6. VERDEN

  Israel besvarte raketter fra Gaza med bombing fra luften