Verden

Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall

Direktøren for det føderale fengselsvesenet i USA har fått sparken av justisminister William Barr etter at milliardæren Jeffrey Epstein ble funnet død på cella.

Jeffrey Epstein ble funnet død på fengselscellen sin for halvannen uke siden, trolig etter å ha tatt sitt eget liv. Nå har sjefen for det føderale fengselsvesenet fått sparken. Det er ikke kjent om årsaken til avgangen er Epstein-saken. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB

Hugh Hurwitz fikk mandag beskjed om å forlate stillingen som direktør for det amerikanske føderale fengselsvesenet, Bureau of Prisons (BOP), skriver Washington Post. Han erstattes av Kathleen Hawk Sawyer, som var BOP-direktør fra 1992 til 2003.

Årsaken til at Hurwitz måtte gå av er fortsatt ikke kjent, og justisminister Barr nevnte ikke Jeffrey Epstein med ett ord da han kunngjorde sjefsbyttet. Men avgangen skjer i kjølvannet av at den overgrepssiktede milliardæren ble funnet død på cellen sin 10. august. Ifølge de rettsmedisinske undersøkelsene tok han sitt eget liv.

Både justisminister Barr samt en rekke amerikanske medier har kritisert BOP og fengselet der Epstein satt for å ha hatt for dårlig oppsyn med ham.

Les mer om

  1. USA
  2. Fengselsvesenet