Republikansk senator: «Det hvite hus er blitt en barnehage for voksne»

President Donald Trump langer nok en gang ut på Twitter mot en av sine partifeller. Nå rettes skytset mot Bob Corker, lederen av Senatets utenrikskomité.

Den republikanske senatoren Bob Corker får gjennomgå av president Donald Trump.

Corker, som flere ganger åpent har kritisert Trump og hans administrasjon, har kunngjort at han ikke stiller til gjenvalg i mellomvalget neste år.

Søndag la Trump ut flere Twitter-meldinger der han rakker ned på sin partifelle.

– Senator Bob Corker tryglet meg om å støtte ham i gjenvalg i Tennessee. Jeg sa «nei» og han trakk seg (sa han ikke kunne vinne uten min støtte). Han ville også bli utenriksminister, jeg sa «nei takk». Han er også i stor grad ansvarlig for den forferdelige Iran-avtalen, tvitret Trump.

Litt senere svarte Corker med følgende melding på sin Twitter-konto:

– Det er synd at Det hvite hus er blitt en barnehage for voksne. Noen gikk helt klart glipp av vakten sin i morges.

Bob Corker representerer Tennessee og har vært senator siden 2007. Han har hatt det viktige vervet som leder av Senatets utenrikskomité siden 2015.

Kilder til CNN: Trumps påstander feil

Valget de krangler om er neste års senatorvalg for staten Tennessee. Nåværende senator Corker varslet for to uker siden at han ikke kom til å stille til gjenvalg.

To kilder CNN har snakket med, hevder at Trumps påstander om at Corker «tryglet meg om å støtte ham» er feil. Trump skal ha sagt til Corker at han kom til å støtte ham samme dag som Corker valgte å trekke seg.

Videre skal han ha ringt etter at Corker hadde tatt avgjørelsen og gjentatt sin støtte.

– Presidenten ringte til senatoren tidlig i forrige uke og ba ham om å revurdere sin avgjørelse om ikke å stille til gjenvalg og gjentok at han ville ha støttet ham, som han har sagt mange ganger, sier den ene kilden til CNN.