Verden

SVT: Dylan har mottatt nobelprisen

SVT melder at Bob Dylan har mottatt nobelprisen i litteratur. Det skjedde i forbindelse med en konsert han gir i Stockholm i kveld.

Bob Dylan under en konsert i Frankrike i 2012. Foto: David Vincent / AP / NTB scanpix

Sveriges Television får bekreftet at flere medlemmer av Svenska Akademien at Dylan så glad ut da prisen ble overrakt. Musikeren fikk Nobel-medaljen og et diplom.

Akademimedlem Sture Allén bekrefter til SVTs reporter at Dylan så glad ut, men vil ikke si noe mer.

– Jeg har taushetsplikt i 50 år, sier Allén.

Tidspunktet for overrekkelsen i Stockholm er nemlig hemmelig. Etter Dylans ønske fikk ingen medier være til stede, og seansen skal være "liten og intim".

– Bare Bob Dylan og representanter for Svenska Akademien deltar, opplyste Akademiens sekretær Sara Danius tidligere denne uken.

  • Fikk prisen fordi han har skapt nye poetiske uttrykk

I Stockholm skal 75-åringen også holde to konserter, lørdag og søndag. Men det er ikke planlagt at han skal holde noe nobelforedrag – eller framføre noe annet som kan kvalifisere som foredrag.

Dermed vil han inntil videre heller ikke motta prispengene på 8 millioner svenske kroner. Nå som Dylan skal ha mottatt nobelmedaljen og nobeldiplomet, må han innen 10. juni framføre noe som defineres som et nobelforedrag hvis han ønsker å motta prispengene.

Dylan er den første forfatteren av sangtekster som noen gang er tildelt Nobels litteraturpris.

(©NTB)

Les mer om

  1. Nobelprisen i litteratur