Balearene ønsker forbud mot alkoholservering på fly og flyplasser

Myndighetene på Mallorca og Ibiza prøver å bekjempe "antisosial turisme" og ber Spania og EU om å forby alkoholservering ombord på fly og på flyplasser.

For mange turister starter feriefylla allerede på flyet, det vil myndighetene på Balearene ha slutt på. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Bønnen kommer etter nylige og mye omtalte rapporter om slåssing og seksuelle overgrep i fylla på de populære ferieøyene.

– Vi ber de nasjonale myndighetene og EU-kommisjonen om å forby konsumering av alkohol på fly og flyplasser, sier Pilar Carbonell, som er ansvarlig for turisme i lokalstyret på Balearene.

Hun sier at det er nødvendig for å garantere sikkerhet og takle antisosial turisme. Det er ikke klart om det foreslåtte forbudet skal gjelde alle EU-flyginger, eller bare til denne øygruppen.

Turisme er viktig for øygruppen Balearene. Ibiza og Magaluf er populære reisemål som også er kjent for mye fest og fanteri.

I mai ble tre menn hentet ut av et fly etter at de hadde fyllekranglet hele veien fra Manchester i England til Palma på Mallorca, og flere fly har blitt omdirigert på grunn av passasjerfyll.