Verden

Britiske tabloidaviser forbyr paparazzi-bilder

Paparazzi-jakten på prins Williams engelske kjæreste møter kritikk.

Rundt 50 paparazzier sto og ventet utenfor hjemmet til prins Williams kjæreste på 25-årdagen hennes tirsdag. Foto: AP Photo

 • Elisabeth Rodum

Prins Williams engelske kjæreste får ikke gå i fred. Ryktene om en nær forestående forlovelse mellom den engelske arveprinsen og kjæresten Kate Middleton har satt i gang jakten på det som kanskje er Storbritannias kommende dronning.

Ifølge Daily Mail møtte 25-åringen rundt 50 paparazzi-fotografer og TV-kamerafolk som ville forevige henne på fødselsdagen tirsdag denne uken. Noen av dem jaget henne gatelangs, mens andre forsøkte å knipse henne gjennom bilvinduet.

Episoden skal ha fått prinsens talsmann til å appellere om at britiske medier viser tilbakeholdenhet overfor henne.

Ingen paparazzi-bilder

Nå har eieren av Storbritannias største tabloidaviser nedlagt forbud mot at paparazzi-bilder av Kate Middleton brukes i spaltene. Styret i News International, som eier the Sun, the News of the World, the Times, the Sunday Times og the London Paper freesheet har instruert redaksjonene om at det ikke lenger skal publiseres paparazzi-bilder av Middleton.

Ifølge the Guardian skal dette også gjelde bilder av 25-åringen i dét hun forlater nattklubber, og bilder av henne når hun foretar seg daglige gjøremål. Men avisene kommer fortsatt til å bruke bilder av Middleton som er knipset under offentlige tilstelninger.

Styreleder i News International, Les Hinton, er også styreleder for Press Complaints Commission code of practice committee (Storbritannias PFU), og det er ventet at han vil appellere til andre medier om å følge deres eksempel.

— Skandaløst

Borgermesteren i London, Ken Livingstone, uttrykker sin avsky for paparazziene.

- Jeg synes det er fullstendig skandaløst hva som skjer med frøken Middleton. Pressen har formet denne store horden fotografer. Folk har rett til å vokse opp og leve livene sine uten en konstant inntrening fra medias side, sier Livingstone.

Familien til Kate Middleton er bekymret over paparazzienes forfølgelse av datteren, og har hyret advokatfirmaet Harbottle & Lewis. Firmaet som også arbeider for prins Charles, har ved flere anledninger skrevet til ulike aviser og henstilt om at de lar den unge kvinnen være i fred.

Kate Middleton har vært den britiske tronarvingens kjæreste de fire siste årene. Det var imidlertid da hun dukket opp ved prinsens avslutning på Sandhurst Militærakademi i desember at ryktene om en nært forestående forlovelse skjøt fart. Der befant hun seg i selskap med dronning Elizabeth, prins Charles og andre medlemmer av den britiske kongefamilien.

Denne "mamarazzien" var spesielt nærgående. Foto: AP

Det er enorm medieinteresse rundt Kate Middleton, den britiske tronarvingens kjæreste. Foto: AFP/BEN GURR

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Bilkræsj, uvennskap og en utstøtt sønn. 2019 ble et nytt annus horribilis for dronning Elizabeth.

 2. VERDEN

  Prins Harry og hertuginne Meghan skal ikke lenger bruke tittelen «kongelig høyhet»

 3. VERDEN

  Harry og Meghan trekker seg tilbake fra fremste rekke i det britiske kongehuset

 4. VERDEN

  Prins Charles koronasmittet. Men britene er mest bekymret for disse to. Og Harrys klemming.

 5. A-MAGASINET

  Historiens eldste britiske tronarving fyller 70 år: – Prins Charles klør ikke i fingrene etter å bli konge

 6. NORGE

  Sex, løgner, utroskap og gjeld: Dette er skandalene i det britiske kongehuset