Arbeider med ny riksrettssak mot Trump

Nancy Pelosi (bildet), leder av Representantenes hus, et av de to kamrene i Kongressen, sier det utarbeides en ny riksrettstiltale mot president Donald Trump.

Bakteppet er onsdagens storming av Kongressen, som er USAs nasjonalforsamling. Fem mennesker døde og mange ble skadet da Trump-supportere stormet bygningen. Det skjedde etter at presidenten hadde oppfordret tilhengere til å marsjere til Kongressen.

Ifølge Pelosi vil Representantenes hus først vil forsøke å tvinge visepresident Mike Pence til å avskjedige Trump ved å bruke det 25. grunnlovstillegget. Dette åpner for at Pence og halve regjeringen kan varsle Kongressen om at presidenten er uegnet, som fører til at visepresidenten overtar makten.

Mandag vil de demokratiske lederne av Representantenes hus jobbe for å vedta en resolusjon som har som mål å avskjedige Trump. Hvis republikanerne blokkerer forsøket, noe som er sannsynlig, vil Representantenes hus møtes for å stemme over saken tirsdag. Det er ikke ventet at Pence tar føringen for å tvinge Trump ut.

Hvis Pelosi ikke klarer å tvinge visepresident Pence til å avskjedige Trump, vil hun reise en riksrettstiltale.