Verden

Palestinerenes president drar på besøk til Trump

USAs president Donald Trump tar imot Palestinas president Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai.

Palestinas president Mahmoud Abbas er invitert til Det hvite hus 3. mai for å snakke med Trump om hvordan de kan blåse liv i fredsprosessen. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB scanpix

Trump inviterte Abbas til USA under en telefonsamtale de to lederne hadde i mars, men datoen ble først offentliggjort onsdag. Møtet skal dreie seg om hvordan fredsprosessen kan gjenopplives, ifølge Trumps pressesjef Sean Spicer.

– De kommer til å bruke møtet til å styrke engasjementet fra både USA og det palestinske lederskapet til å strebe mot, og til sjuende og sist sluttføre, en avtale som får slutt på konflikten mellom palestinerne og Israel, sier Spicer.

Trump hadde allerede i februar besøk av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus. Da brøt Trump med mangeårig amerikansk politikk ved å unngå å gi klar støtte til tostatsløsning og en uavhengig palestinsk stat. Den amerikanske presidenten åpnet for å støtte en enstatsløsning dersom partene skulle foretrekke det.

Men Trump ba også Netanyahu om å dempe byggingen i de israelske bosetningene på den okkuperte Vestbredden.

Etter et møte med Trump-rådgiver Jason Greenblatt i forrige måned uttalte Abbas ifølge amerikanerne at han tror en historisk fredsavtale er mulig med Trump i Det hvite hus.

Les mer om

 1. USA
 2. Donald Trump
 3. Amerikansk politikk

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Onsdag møter en håpefull Abbas president Trump i Det hvite hus

 2. VERDEN

  Her er fem av spørsmålene som kan avgjøre om Trumps Israel-besøk blir en suksess eller fiasko.

 3. VERDEN

  Trump varsler plan for å gi palestinerne egen stat, hovedstad og 50 milliarder dollar

 4. VERDEN

  Palestinerne har omtalt Trumps presidentskap som «det verste noensinne.» Nå overtar Joe Biden den betente konflikten i Midtøsten.

 5. VERDEN

  Abbas truer med å avslutte samarbeidet med Israel

 6. VERDEN

  Palestinas president erklærer slutt på avtaler med Israel og USA