Verden

Ingen ny sak mot politibetjent etter Brown-drapet i 2014

En dommer i St. Lois i Missouri vedtok torsdag at det ikke blir tatt ut nye siktelser mot politibetjenten som skjøt og drepte Michael Brown i 2014.

Påtalemyndigheten i St. Lois i vedtok torsdag at det ikke blir tatt ut nye siktelser mot politibetjenten som skjøt og drepte Michael Brown i Ferguson i Missouri i 2014. Foto: Cristina M. Fletes / St. Louis Post-Dispatch via AP / NTB scanpix

 • NTB

Avgjørelsen er ventet å skape reaksjoner i USA, der rasediskriminering og politivold har fått fornyet oppmerksomhet etter drapet på George Floyd i Minneapolis i mai.

For nesten seks år siden frikjente en jury den tidligere politibetjenten Darren Wilson etter at han skjøt og drepte den svarte tenåringen Michael Brown i Ferguson i Missouri.

Borgerrettighetsgrupper og etterlatte håpet at St. Lois' første svarte aktor, Wesley Bell, ville gjenåpne saken etter at han startet i jobben i januar i fjor.

Etter å ha vurdert saken, mener påtalemyndigheten at det ikke kan bevises at det skjedde en kriminell handling da Brown ble skutt.

– Jeg vet at dette ikke er resultatet de håpet på, og deres smerte vil vare evig, sa Bell på en pressekonferanse torsdag.

Bell omtaler kunngjøringen som «noe av det vanskeligste jeg har måttet gjøre», og han sier påtalemyndigheten i fem måneder har gjennomgått vitneforklaringer, kriminaltekniske rapporter og andre bevis.

Torsdagens kunngjøring setter trolig punktum for den rettslige prosessen som startet den globale Black Lives Matter-bevegelsen og som også har ført til endringer i politiet i USA og en fornyet debatt om rasisme.

 1. Les også

  Ville Michael Brown ha blitt skutt hvis han var hvit?

Les mer om

 1. Politivold
 2. USA

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Filmklipp av voldelig politi opprører stadig. Likevel blir få straffet.

 2. VERDEN
  Publisert:

  Politiet i Minneapolis skal granskes

 3. KOMMENTAR
  Publisert:

  Altfor mye våpen

 4. LEDER
  Publisert:

  Aftenposten mener: USA trenger et oppgjør med rasismen

 5. VERDEN
  Publisert:

  Politiutdannelsen i Louisiana, USA, tar ni uker. Det tar tolv uker å bli negldesigner.

 6. KRONIKK
  Publisert:

  Ender protestene med bare nok en rapport?