Verden

Fem barn funnet døde i bolig i Tyskland

De fem barna ble funnet inne i dette leilighetsbygget. Foto: Gianni Gattus / Ritzau Scanpix

Fem døde barn er funnet i en bolig i Solingen vest i Tyskland, ifølge tyske medier. De skal være i familie og i alderen ett til åtte år.

  • Morten Schwencke
    Journalist
  • NTB

Barna ble funnet døde i en privatbolig i en boligblokk, opplyser en talsmann for politiet i nabobyen Wuppertal til nyhetsbyrået DPA. Bilder fra stedet viser en rekke utrykningskjøretøyer foran bygningen.

– Ja, jeg kan bekrefte at fem barn er funnet døde. De er funnet i en leilighet i en boligblokk i Hasselstraße i Solingen. Moren er mistenkt for å ha drept dem basert på det vi vet nå, sier Jan Battenberg, talsmann for politiet i Wuppertal til VG.

Ifølge den tyske avisen Bild er barna ett, to, tre, seks og åtte år gamle. Det skal ha vært barnas bestemor som ringte politiet. Hun skal ha tatt med seg et sjette barn, på 11 år, og dratt fra stedet. Gutten på 11 år skal senere ha blitt funnet uskadet sammen med bestemoren.

– Vi kan ikke si noe om motivet ennå. Moren må intervjues. Ingenting kan sies om dødsårsaken, det blir fortsatt undersøkt, sier polititalsmann Stefan Weiand til Bild.

Har forsøkt å ta livet sitt

Moren er 27 år gammel, skriver RP Online.

Hun skal ha forsøkt å ta sitt eget liv på et sted i Düsseldorf, ca. 35 kilometer unna. Kvinnen er alvorlig skadet, ifølge Bild. Hun har siden vært under oppsyn av politi på sykehus.

Politifolk står vakt utenfor bygningen der barna ble funnet. Foto: THILO SCHMUELGEN / X03860

Politiet har bekreftet funnet av de døde barna, men er ellers sparsomme med detaljer om saken. De har foreløpig ikke kommentert dødsårsaken, alderen på barna eller gitt informasjon om eventuelle siktede. Over 40 politifolk og etterforskere jobber med saken.

Solingen ligger i nærheten av Köln og Düsseldorf, vest i Tyskland. Ordføreren i Solingen, Tim-Oliver Kurzbach, sier han vil la den pågående valgkampen ligge i helgen.