Ghislaine Maxwell fikk ikke innvilget løslatelse

Ghislaine Maxwell, tidligere partner og venn av avdøde Jeffrey Epstein, benekter stadig anklagene mot seg, men fikk ikke medhold i kravet om løslatelse.

Fungerende statsadvokat i New York Audrey Strauss (til høyre) på en pressekonferanse da hun la fram anklagene mot Ghislaine Maxwell tidligere i juli.

Dommer Alison Nathan fastslo under rettsmøtet i New York at det var en betydelig fare for at Maxwell ville rømme dersom hun ble løslatt mot kausjon. Det samme mente påtalemyndigheten.

Hennes forsvarere ville at hun i stedet skulle bli satt i husarrest, begrunnet med risiko for koronasmitte i fengselet.

58-åringen er siktet for å ha lokket mindreårige jenter i hendene på milliardæren Jeffrey Epstein, som ble funnet død i fengselscellen sin i august i fjor.

Holdes lenge

Rettssaken mot Maxwell skal starte i juli 2021, og det ligger an til at hun vil bli holdt fengslet fram til det.

Hun erkjente ikke straffskyld under rettsmøtet tirsdag, noe hun heller ikke gjorde under det første rettsmøtet fredag i forrige uke. Da ba hennes advokater om at hun løslates mot en kausjon på 5 millioner dollar.

Epsteins tidligere partner og venn sitter i et fengsel i Brooklyn og ble framstilt for en dommer via video.

Pågrepet i juli

Maxwell ble pågrepet 2. juli etter å ha holdt seg skjult på en eiendom i New Hampshire i månedsvis.

I siktelsen heter det at hun er pågrepet for sin rolle i Epsteins seksuelle misbruk av en lang rekke mindreårige jenter, blant annet ved å hjelpe ham med å rekruttere jenter under 18 år, vinne deres tillit og til slutt misbruke dem.

Epstein var anklaget for en rekke seksuelle overgrep, og er også tidligere dømt for blant annet menneskehandel.