Verden

Virusdødstallet i Kina stiger til over 1100

Tallet på døde som følge av det nye coronaviruset i Kina, har nådd 1.110 på landsbasis, opplyser kinesiske myndigheter. Her er en mann på vei gjennom en desinfiserende spray i Tianjin.

Tallet på døde som følge av det nye coronaviruset i Kina, har nådd 1110 på landsbasis, opplyser kinesiske myndigheter.

  • NTB

I den daglige oppdateringen onsdag opplyses om 94 nye dødsfall i den hardt rammende provinsen Hubei.

Det blir også meldt om 1638 flere smittetilfeller i provinsen der utbruddet av sykdommen, som har fått navnet covid-19, startet i desember.

Det er nå mer enn 44.200 bekreftede smittetilfeller i Kina, basert på tidligere publiserte tall.

Selv om det fortsatt er mulig å stanse spredningen av viruset, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO) om at det utgjør en stor trussel.

– Med 99 prosent av tilfellene i Kina, er dette fortsatt en krisesituasjon for landet. Men situasjonen utgjør også en svært alvorlig trussel for resten av verden, sa WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus på en pressekonferanse tirsdag.

Han oppfordret land til å fortsette å dele informasjon for å kunne forske på sykdommen.

Kinas fremste medisinske rådgivere sier til nyhetsbyrået Reuters at tallet på nye smittede faller i noen provinser, og han spår at epidemien vil nå toppen i februar.

– Jeg håper dette utbruddet er over i april, sa Zhong Nanshan. Epidemiologen er kjent for å ha bidratt til å få kontroll på sars-epidemien i 2003.

Les mer om

  1. Verdens helseorganisasjon (WHO)
  2. Sars