Verden

Femstjernersbevegelsen: Salvini ikke lenger troverdig

Ligaleder Matteo Salvini er ikke lenger en troverdig partner, sier Femstjernersbevegelsen i Italia. Dermed lukker de døra for en videre regjering med Salvini.

Italias visestatsminister og innenriksminister Matteo Salvini toner ned retorikken etter at hans hardkjør mot egen regjering for å bli statsminister selv ser ut til å ha slått tilbake på ham. Femstjernersbevegelsen sier han ikke lenger er en troverdig partner. Foto: Paolo Santalucia / AP / NTB scanpix

 • NTB

Toppledelsen i Femstjernersbevegelsen (M5S) møttes søndag hjemme hos partiets grunnlegger Beppe Grillo for å drøfte sitt svar etter at statsminister Giuseppe Conte taler til Senatet om regjeringskrisen tirsdag.

«Alle som var til stede, er enige om at Salvini ikke lenger er en troverdig partner», heter det i en kunngjøring fra møtet. Dermed utelukkes trolig alle muligheter for å gjenopplive koalisjonen mellom Ligaen og M5S, ifølge Reuters.

For vel en uke siden sa innenriksminister og Liga-leder Salvini at koalisjonen med Femstjernersbevegelsen ikke lenger fungerte. For å profittere på en stigende oppslutning om ham og hans parti ba han derfor om nyvalg med sikte på selv å bli statsminister.

Han la fram et mistillitsforslag mot sin egen regjering, men Femstjernersbevegelsen og det sosialdemokratiske Demokratiske parti avviste å drøfte det. De drøfter nå i stedet muligheten for å danne sin egen regjering siden de sammen har flertall.

Av frykt for å miste makten tonet Salvini ned retorikken og antydet at han kunne være villig til å fortsette å regjere sammen med M5S.

Men hittil har de andre partiene ikke vist seg interessert. Femstjernersbevegelsen sa at de beklager at Salvini har ødelagt partiets samarbeid med Ligaen i nasjonalforsamlingen som har fungert bra hittil.

 1. Les også

  Regjeringskrise i Italia. Høyrepopulisten Salvini gjør seg klar for å bli statsminister.

 2. Les også

  Utenlandsk mafia er kommet til Italia og polariserer migrasjonsdebatten ytterligere

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Giuseppe Conte
 2. Italia

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Italias statsminister Giuseppe Conte sier han går av

 2. VERDEN

  Han kan bli den mest ekstreme lederen siden Mussolini. Eller han kan ha ødelagt for seg selv.

 3. VERDEN

  For en uke siden var de fiender. Nå skal de styre et land sammen.

 4. VERDEN

  Italias regjering på randen av kollaps

 5. VERDEN

  Ny italiensk regjering innsettes torsdag

 6. VERDEN

  Valgdagsmåling: Salvinis parti tapte nøkkelvalg i Italia