Verden

Nederland: Politiet fant familie som har vært innesperret i ni år

– Seks unge voksne og faren deres fikk tirsdag medisinsk behandling etter at nederlandsk politi fant dem innelåst i et hemmelig rom på en isolert gård, sa tjenestemenn i Nederland tirsdag.

Det var på denne gården politiet i Nederland fant seks unge voksne som deres far skal ha blitt holdt innesperret.
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

De seks unge, i alderen 18 til 25 år, og deres syke far ble funnet i nærheten av Ruinerwold, en landsby 130 kilometer nordøst for Amsterdam. De hadde tilsynelatende ikke hatt noen kontakt med omverdenen på ni år, ifølge ordfører Roger de Groot.

De Groot sa at en 58 år gammel mann, ikke faren i familien, ble arrestert på gården. Hans rolle er uklar, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge ordføreren døde moren i familien før de seks barna og faren kom til gården.

Les også

Avsløringen av de fastlenkede barna i familien Turpin har startet en debatt om hjemmeundervisning i USA

Familien, som ifølge lokale nyhetsrapporter hadde ventet på endetiden, ble oppdaget etter at ett av søsknene klarte å rømme og søkte hjelp på en kafé i nærheten.

Det var på denne gården politiet i Nederland fant seks unge voksne som deres far skal ha blitt holdt innesperret. Fra avstand ser man bare takene på husene på gården.

En ansatt på kafeen fortalte RTV Drenthe at en 25 år gammel mann kom inn rufsete, forvirret og med langt hår, og sa at han ikke hadde vært ute på ni år.

«Du kunne se at han ikke hadde noen anelse om hvor han var eller hva han gjorde. Han sa at han hadde rømt og trengte hjelp raskt», sier kaféeieren, Chris Westerbeek, til RTV Drenthe.

Søsknene og faren deres, som etter sigende var sengeliggende etter et hjerneslag, får nå behandling på et ukjent sted.

Søsknene hadde tilsynelatende bodd i en skjult kjeller og overlevd på grønnsaker og dyr som ble holdt i en bortgjemt hage, rapporterte RTV Drenthe.

Les mer om

  1. Nederland