Verden

Canadisk akrobatfly styrtet under oppvisning til støtte for koronaarbeidere

Et besetningsmedlem omkom, mens en annen person ble alvorlig skadet da et akrobatfly tilhørende det canadiske luftforsvaret styrtet søndag.

Nødetatene var på stedet der en person døde og en annen ble skadet da et oppvisningsfly fra det canadiske luftforsvaret styrtet i byen Kamloops i British Columbia.
  • NTB-AP

Jetflyet var sammen med et annet i en overflyvning i byen Kamloops i British Columbia i Canada da noe gikk galt, og flyet gikk i bakken. Tilsynelatende greide de to personene inne i flyet å skyte seg ut, men myndighetene bekreftet senere at kaptein Jennifer Casey ble drept, mens kaptein Richard MacDougall ble skadet.

Kaptein Casey var talskvinne for luftakrobatene, mens kaptein MacDougall var flyets pilot, melder AP.

Flyet var en del av det canadiske luftforsvarets lag av akrobater kjent som Snowbirds. Flyene var i byen for å gjøre krus på de mange som gjør en innsats i bekjempelsen av koronaviruset i området.

Kaptein Jennifer Casey ble drept i ulykken.

– Det er med tungt hjerte vi bekrefter at en i laget til CF Snowbirds har omkommet, og en annen er skadet, melder Royal Canadian Airforce selv om ulykken.

Deler fra flyet falt ned i et nabolag i byen, og deler skal ha truffet et bolighus. Det er ikke meldt om at andre personer skal ha blitt skadet som følge av styrten.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Koronaviruset
  3. Canada
  4. Ulykker