Dødstallene stiger etter jordskjelvet i Albania

Redningsmannskapene leter videre etter overlevende mens dødstallene stiger.

Det fryktes at flere er fanget i ruinene av bygg som raste sammen under det kraftige jordskjelvet i Albania natt til tirsdag.

Minst 31 mennesker har mistet livet, mens over 650 er skadet som følge av det kraftige jordskjelvet som rammet Albania natt til tirsdag.

Fortsatt fryktes det at flere er fanget under sammenraste bygninger. I Durrës har blant annet et høyhus på 18 etasjer og to hoteller kollapset.

Ifølge Albanias Røde Kors er rundt 100.000 rammet av jordskjelvet og 30.000 trenger akutt hjelp.

Minst 20 personer er fortsatt savnet, ifølge forsvarsdepartementet i Albania.

Dersom dødstallene fortsetter å stige, kan katastrofen bli dødeligere enn i 1979, da 40 personer omkom, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

På grunn av kraftige etterskjelv sov flere utendørs, blant annet på en fotballstadion.
Redningshunder leter i ruinene for å prøve å finne overlevende. Hittil er 31 personer bekreftet omkommet.

Leter etter overlevende

Jordskjelvet med styrke 6,4 inntraff like før klokken 04 natt til tirsdag, rundt 34 kilometer nordvest for hovedstaden Tirana. Siden har det vært en rekke kraftige etterskjelv. Minst tre etterskjelv har hatt styrke over 5 onsdag ettermiddag.

Redningsarbeidere fortsetter å lete etter overlevende. Til sammen er 43 personer hentet ut av ruinene i live. Flere av dem er barn, ifølge tv-kanalen Klan.

I kystbyen Durrës, Albanias nest største by, har folk sovet i telt, biler og på et fotballstadion som følge av etterskjelvene. Temperaturene er vente å være over 10 varmegrader de neste dagene, men regnværet som er meldt torsdag kan gjøre redningsarbeidet vanskelig.

Onsdag ble erklært som nasjonal sørgedag av myndighetene, og statsminister Edi Rama sier at de som har mistet hjemmet sitt, skal bli innlosjert på hotel over vinteren.

Støvet virvles opp i det sammenraste huset fra etterskjelvene etter jordskjelvet som rammet Albania.

Kraftig jordskjelv utenfor Kreta

De siste to dagene har det vært flere kraftige jordskjelv i middelhavsområdet. Sernere tirsdag var det et kraftig skjelv i Bosnia, og onsdag morgen var det et jordskjelv med styrke 6 i havet rundt 40 kilometer vest for Kreta.

Det foreligger ingen meldinger om skader på personer eller infrastruktur, men skjelvet kunne merkes på øya.

– Det var et kraftig jordskjelv. Hele øya ristet, men heldigvis har det ikke blitt meldt om noen skader, sier Kretas guvernør Stavros Arnaoutakis til kringkasteren TV ERT.

I september ble minst 108 mennesker skadet da Albania ble rammet av et kraftig jordskjelv. Dette skjelvet hadde en styrke på 5,8, og episenteret var ved Durrës.