Flere drept i skytedrama i by i New Jersey

Én politibetjent og flere andre ble drept i en voldsom skuddveksling som varte i over en time i en bydel i Jersey City utenfor New York.

Politifolk ved åstedet i Jersey City.

Ifølge NBCs kilder er to antatte gjerningspersoner og tre sivile drept i tillegg til politibetjenten.

Myndighetene har så langt bare bekreftet at flere drepte ble funnet på åstedet for skytingen, en butikk som minst én gjerningsperson forskanset seg i og åpnet ild fra.

Det ble slått full alarm, og alle offentlige skoler i byen holdt elevene innendørs under den storstilte politiaksjonen.

Slik startet skytedramaet

Skytingen startet da politiet var i gang med etterforskningen av en mord.

En politimann oppdaget to mistenkte personer ved 12.30-tiden lokal tid ved en kirkegård, og gikk bort til dem.

De to mennene trakk våpen og skjøt og drepte politimannen. Deretter rømte de til Jersey City Kosher Supermarket og forskanset seg, ifølge NBC.

Skytingen skal ha pågått i halv annen time mens store politistyrker prøvde å få kontroll over situasjonen. Vitner forteller om kraftig skuddveksling.

Tre av de drepte skal være tilfeldige personer som befant seg i butikken da de to mennene løp inn.

Skytedramaet fant sted like ved en skole, og alle barna måtte gå i dekning mens dramaet pågikk. Alle offentlige skoler i New Jersey ble stengt som følge av hendelsen.

Politifolk ved åstedet i Jersey City.

To politifolk og én sivil er såret, men tilstanden deres er stabil, opplyser den lokale påtalemyndigheten i Hudson County i delstaten New Jersey.

Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at det dreide seg om et terrorangrep.

«Våre tanker og bønner er med ofrene og deres familier i denne veldige vanskelige og tragiske tiden», twitret USAs president Donald Trump.

Den drepte politimannen var en erfaren etterforsker på 39 år og far til fem barn. Han var også politidistriktets ledende offiser i kampen for å bli kvitt våpen i Jerseys gater, opplyser politisjefen i byen til NBC.