Verden

Politiet graver i jorda etter Madeleine McCann

Portugisiske myndigheter har gitt britisk politi tillatelse til å grave i et område som ligger like ved hotellet der treåringen Madeleine McCann forsvant i 2007.

  • Nina Selbo Torset
    Nina Selbo Torset
    Journalist

Madeleine McCann forsvant fra et feriehotell i Praia da Luz mens foreldrene spiste middag med venner i nærheten i 2007. Siden den gang har hun vært sporløst forsvunnet. Nå, over syv år senere, tar saken en ny vending.

Politiet i Portugal har sperret av et område i Praia da Luz for å grave i jorda etter den savnede jenta.

— De kan ikke begynne å grave i et område ut av ingenting. Det er tydelig at de sitter med informasjon og beviser som leder direkte til dette området, sier tidligere rådgiver for Metropolitan-politiet, Keith Farquharson, til Sky News.

Les også:

Les også

Portugisisk politi bekrefter at de gjenåpner Maddie-saken

Undersøker med radar

Området politiet skal begynne å grave i, var et tomt felt da Madeleine forsvant for syv år siden. Det er i dag et område under planlegging for nye bygg. Tomten skal ligge rett ved leilighetskomplekset familien bodde på under oppholdet på feriekomplekset Oceans Club i Praia da Luz i Algarve.

Madeleine McCann forsvant like før sin 4-årsdag. Et datamanipulert bilde til høyre viser hvordan hun kan se ut i dag. Foto: Teri Blythe/Ap

— Politiet skal undersøke området med radar for å oppdage uregelmessigheter under overflaten, sier Farquharson.Området skal bli kartlagt med GPS-koordinater og bli delt inn i mindre områder.

Les også:

Les også

Britisk politi mener Madeleine McCann kan være i live

Intens etterforskning

Det er knappe to uker siden britisk politi varslet en betydelig opptrapping av letingen etter Madeleine.

– I ukene som kommer, trapper vi letingen opp til et nytt stadium på bakken i Portugal. Jeg vil ikke at forventningene skal bli for høye. Man må ikke tolke dette dit hen at vi står foran et gjennombrudd, sier Mark Rowley i Scotland Yard.

Den kommende etterforskningen vil involvere leting, samtaler med mistenkte og andre av interesse, samt gjennomgang av telefonregistre og bankregistre.

50 meter unna

Britisk politi innledet en gjennomgang av portugisisk etterforskning av saken i 2011 på oppfordring fra statsminister David Cameron etter appeller fra Madeleines foreldre, som aldri har aldri gitt opp håpet om å finne datteren i live.

Foreldrene satt på en restaurant med venner 50 meter unna da den tre år gamle jenta forsvant fra soverommet.

Les også

  1. Funn av fireåring gir Maddies foreldre håp

  2. Norsk politi bedt om å bistå i Madeleine-etterforskningen

  3. Mann knyttes til fantombilder i Madeleine-saken

Foreldrene, Kate og Gerry McCann, satt 50 meter unna da Madeleine forsvant i 2007. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG