Demonstrasjoner mot Trumps innreiseforbud

Hundrevis av demonstranter protesterte tirsdag utenfor USAs høyesterett mot avgjørelsen om å opprettholde president Donald Trumps innreiseforbud.

Sinte og frustrerte demonstranter samlet seg utenfor høyesterettsbygningen i Washington tirsdag. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
  • NTB

I tillegg til demonstrasjonen i Washington samlet folk seg også i en rekke andre amerikanske byer for å protestere mot avgjørelsen.

– Jeg er veldig lei meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Virkelig ikke. Nå er det offisielt og jeg vet ikke, sa en gråtende Maryam Bahramipanah til nyhetsbyrået AP tirsdag.

Hun har bodd i USA i flere år, men er fra Iran hvor moren hennes fortsatt bor.

Saken fortsetter under bildene.

Bob Price har møtt opp utenfor høyesterett i Washington for å demonstrere mot presidentens innreiseforbud. Foto: Eric Risberg / AP / NTB scanpix
Hundrevis av demonstranter møtte opp med plakater utenfor høyesterett i Washington tirsdag. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

Det var et flertall på fem av ni høyesterettsdommere som tirsdag sørget for at innreiseforbudet opprettholdes. Det omstridte forbudet er blitt omgjort og revidert flere ganger. Den siste versjonen ble lagt frem i november i fjor. Formålet med det er å begrense eller hindre statsborgere fra seks hovedsakelig muslimske land i å reise til USA. De seks landene er Tsjad, Iran, Libya, Somalia, Syria og Jemen.

Trump-regjeringen har avvist at forbudet er antimuslimsk, og har isteden argumentert med at forbudet er nødvendig av sikkerhetsmessige grunner.