Verden

USAs førstedame besøkte Mexico-grensen - fikk kritikk for klesvalget

USAs førstedame Melania Trump besøkte et senter for migrantbarn ved grensen til Mexico. Men klesvalget hennes fikk vel så mye oppmerksomhet i mediene.

USAs førstedame, Melania Trump, kommer til grensebyen McAllen i Texas for å besøke sentre for barn som er kommet ulovlig til USA. Foto: Andrew Harnik/AP/NTB scanpix
 • og NTB
 • Harald Stolt-Nielsen
  Journalist

Førstedamen kom torsdag på et uannonsert besøk til grenseområdet som har vært i medienes søkelys de siste dagene. Et besøk til et mottakssenter for barn var blant annet på programmet under turen til grensebyen McAllen i Texas.

Mottakssenteret førstedamen besøkte, huser rundt 60 barn fra Honduras og El Salvador.

Om lag 2.300 barn er siden mai skilt fra sine foreldre etter at familiene passerte grensen fordi Trump-administrasjonen innførte nulltoleranse for ulovlige grensepasseringer.

President Donald Trump gjorde onsdag retrett og undertegnet en presidentordre som stanser praksisen med å skille barn fra foreldre. Nå skal de bli satt sammen i forvaringsleire i påvente av retur.

 • Strid om grensekontroll og internerte barn er ikke løst i USA
 • Trumps innvandringspraksis ble vurdert av Obama. Han brukte fem minutter på å droppe den.
Melania Trump besøkte torsdag et mottakssenter i delstaten Texas.

Amerikanske medier skriver at førstedamen er svært opptatt av barns kår og at hun har vært med på å få ektemannen til å ombestemme seg i denne saken. Det er uklart hvilken rolle hun har spilt og i hvor stor grad hun gikk direkte imot sin manns politikk.

I en erklæring heter det at Trump støtter hennes besøk til grenseområdet, men at det ikke er han som har sendt henne ut i felten.

«Jeg bryr meg virkelig ikke, gjør du?», sto det skrevet på baksiden av jakken til USAs førstedame. Jakkevalget har skapt store kontroverser.

Jakketabbe

I etterkant av besøket har jakkevalget til USAs førstedame skapt kontroverser.

På vei til Texas hadde nemlig Melania Trump på seg en jakke hvor det sto «I really don’t care, do you?», oversatt: «Jeg bryr meg virkelig ikke, gjør du?».

Førstedamens talsperson bekrefter at Melania Trump hadde på seg denne jakken.

– Det var en jakke. Det var ikke noe skjult budskap. Etter dagens viktige besøkt til Texas, håper jeg mediene ikke kommer til å fokusere på garderoben hennes, sier talskvinnen til blant andre CNN.

Ikke lenge etterpå rykket imidlertid Donald Trump ut på Twitter og motsa talspersonens påstand om at det ikke lå noe budskap bak:

Jakken «refererte til falske nyheter-mediene. Melania har skjønt hvor uærlige de er, og hun bryr seg virkelig ikke lengre!» skriver presidenten.

Foreløpig har ikke Melania Trump selv uttalt seg om saken.

“I REALLY DON’T CARE, DO U?” written on the back of Melania’s jacket, refers to the Fake News Media. Melania has le … https://t.co/sxYB9GYcmS

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SULTEN
  Publisert:

  Vi håper Spor av Nord lykkes. Oslo trenger slike steder.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5