Verden

Demokratene saksøker Russland, Trump-kampanje og WikiLeaks

Demokratene saksøker Russland, Donald Trumps valgkampapparat og WikiLeaks med anklager om at de samarbeidet om å påvirke valget.

Demokratene mener Trumps valgkamporganisasjon samarbeidet med den russiske regjeringen. Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN

NTB siterer Washington Post på dette. Søksmålet mot den russiske regjeringen, den amerikanske presidentens valgkamporganisasjon og WikiLeaks er levert inn til en føderal distriktsdomstol på Manhattan, skriver avisen fredag.

Les også: Oslo nevnes som mulig vertsby for toppmøte mellom Trump og Kim

I søksmålet hevdes det at ledende personer i Trumps valgkampstab i hemmelighet samarbeidet med Russlands regjering og dens militære etterretningstjeneste for å svekke Demokratenes kandidat Hillary Clinton og hjelpe Trump.

– En villig partner

Påstanden er at dette skjedde gjennom hacking av Det demokratiske partis dataservere og spredning av materiale som ble funnet der.

James Comey: Trump sa at Putin skrøt av russiske prostituerte

– Under presidentvalget i 2016 iverksatte Russland et gjennomført angrep på vårt demokrati, og de fant en villig og aktiv partner i Donald Trumps valgkamp, heter det i en uttalelse fra partileder Tom Perez.

I søksmålet krever partiet flere millioner dollar i kompensasjon for skadene de mener er påført partiet.

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. Russland
  3. Donald Trump
  4. Hacking
  5. Politikk