Verden

Her lekte barn i går. I dag er tragedien total. 29 av 72 drepte er barn.

De slo til like ved lekeområdet for barn i en familiepark. 29 av de 72 drepte er barn. Nå jaktes bakmenn.

I disse karusellene lekte det barn i går da en selvmordsbomber sprengte seg i luften.
  • Lorns Bjerkan

Pakistansk politi har pågrepet 15 personer. Tre av dem er brødre til selvmordsbomberen som i går drepte 72 personer ved en lekeplass i den store familieparken Gulshan Iqbal i Lahore, melder Geo News.

Ifølge dem er selvmordsbomberen identifisert som 28-årige Yousuf, sønn av Ghulam Farid.

Han er oppvokst i Muzzafargarh-distriktet, men har de siste åtte årene studert i Lahore, etter å ha blitt religiøst utdannet i byen Dera Ghazi Khan.

— Vil ikke klare å stoppe oss

Samtidig som jakten etter bakmennene fortsetter, lover pakistansk Taliban at selvmordbombere skal slå til igjen, skriver Al Jazeera.

— Vi ønsker å sende melding til statsminister Nawaz Sharif om at vi har kommet til Lahore. Han kan gjøre hva han vil, men han vil ikke klare å stoppe oss. Våre selvmordsbombere vil fortsette med nye angrep, sier Ehsanullah Ehsan, talsmann for gruppen Jamaat-ul-Ahrar, som er en utbrytergruppe fra pakistansk Taliban.

Familiemedlemmer sørger over én av de drepte.

Han sier at angrepene i fremtiden skal ramme blant annet skoler og universiteter, men også militære mål, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  • Bakgrunn: Kristne og barn var terroristenes mål

— Må stilles for retten

Pakistanske myndigheter er derimot klar på at bakmennene skal pågripes.

— Vi må stille de som dreper våre uskyldige brødre, søstre og barn for retten, og vi må aldri tillate at disse brutale inhumane handlingene går ut over våre liv og vår frihet, skriver Asim Bajwa Said, som er talsperson for militæret i Pakistan på Twitter.

Dødstallene etter angrepet har fortsettet å stige natt til mandag. Av de 72 drepte er 29 av dem barn.

I tillegg er nærmere 200 personer skadet.

Frank Rossavik kommenterer:

Les også

«Pakistan er en farlig tragedie»

Ville ramme kristne

Fordi likhusene er blitt overfylte, blir lik oppbevart på ulike avdelinger på det lokale sykehuset, skriver pakistanske medier ifølge Al Jazeera.

Ved disse krasj-bilene står en soldat etter terrorangrepet.

Gruppen bak angrepet har vært klar på hva som var målet for terrorangrepet: Å ramme kristne mens de markerte påsken.Flesteparten av de drepte er likevel muslimer, opplyser polititjenestemannen Haidar Ashraf, ifølge AFP.

Al Jazeera beskriver scener som er vist på pakistansk fjernsyn etter angrepet:

Barn og kvinner som står i dammer av blod ved familieparken, mens redningsarbeidere bærer ut skadede til ambulanser og private biler.

Fordømmer angrepet

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har i natt kommet med en uttalelse der de fordømmer angrepet.

— Han ber om at de som har begått denne forferdelige terrorhandlingen raskt stilles for retten, i tråd med forpliktelser overfor menneskerettighetene, heter det i uttalelsen.

Utenriksdepartementet er mandag morgen ikke kjent med at noen norske borgere er rammet, opplyser pressevakt Astrid Sehl til Aftenposten.