13 døde og 20 innesperret i kinesisk gruveulykke

13 gruvearbeidere er funnet døde etter en gasseksplosjon i en kullgruve i Kina. 20 andre er fortsatt innesperret, ett døgn etter ulykken, ifølge statlige medier.

Redningsarbeidet pågår fortsatt etter eksplosjonen i en kullgruve i Chongqing i Kina.

Redningsarbeidere gjennomsøkte natt til tirsdag den privateide gruven i Chongqing-regionen, der eksplosjonen fant sted mandag formiddag.

To gruvearbeidere klarte da å komme seg ut. Det statlige nyhetsbyrået Xinhua meldte først at 15 gruvearbeidere omkom i eksplosjonen, men myndighetene nedjusterte tirsdag morgen tallet til 13.

– Vi holder fortsatt på med å søke gjennom gruven etter de 20 savnede arbeiderne, og vil gjøre alt vi kan så lenge det fortsatt finnes snev av håp, sier Chongqings viseordfører Ma Huaping.

Redningsarbeidere ved gruveinngangen.

400 redningsarbeidere er satt inn i redningsarbeidet. Steinmasser blokkerer noen av gruvegangene og vanskeliggjør arbeidet.

Arbeidsdirektoratet i Kina har beordret gransking av ulykken og tar til orde for at «de ansvarlige må straffes hardt». I mellomtiden har lokale myndigheter i Chongqing midlertidig stengt ned drift av alle kullgruver som produserer mindre enn 90.000 tonn i året.