26 mennesker drept under søndagsgudstjeneste i Texas

Minst 26 mennesker er skutt og drept i en liten lokalkirke i Sutherland Springs i Texas. Guvernør i Texas, Greg Abbott, omtaler hendelsen som «den verste masseskytingen i Texas’ moderne historie».

Saken oppdateres

Masseskytingen skjedde i en baptistkirke i den lille byen drøye 6 mil vest for San Antonio. En mann tok seg inn under søndagsgudstjenesten rundt klokken 11.30 lokal tid og skjøt rundt seg.

Guvernør i Texas, Greg Abbott, omtaler hendelsen som «den verste masseskytingen i Texas’ moderne historie». Han opplyser på en pressekonferanse at 26 personer på dette tidspunktet er bekreftet drept.

Nøyaktig hvor mange personer som er skadet er ikke bekreftet. Amerikanske medier har operert med ulike tall. Klokken 00.26 norsk tid skriver Reuters at 20 personer skal være skadet.

– Vi vet lite om hva som skjedde annet enn at en mann gikk inn rundt klokken 11.15 og begynte å skyte. Årsaken til at mye er uklart er at mye tyder på at nesten alle som var i kirken er såret eller drept, sa Ken Paxton, statsadvokaten i Texas, på et tidligere tidspunkt til CBS News.

Carrie Matula jobber på en bensinstasjon og hørte skyting fra kirken like i nærheten.

– Gjerningsmannen død

Gjerningsmannen er bekreftet død, men at det er uklart om han ble skutt av politiet eller skjøt seg selv, melder CBS News.

Det er flere små barn blant ofrene, ifølge øyenvitner kanalen har snakket med. Flere sykehus i området rundt har bekreftet at de behandler både barn og voksne som ble skadet i det blodige angrepet.

Pastor i kirken, Frank Pomeroy, har overfor ABC News bekreftet at hans 14-årige datter er et av ofrene. Selv var han bortreist under hendelsen.

En fem år gammel gutt er blant de sårede. Han skal ha blitt skutt fire ganger og blir nå operert, opplyser guttens onkel til CBS.

Trump: – Jeg følger med fra Japan

President Donald Trump tvitret søndag kveld at han føler med ofrene og følger situasjonen fra Japan.

På kirkens hjemmeside på Facebook har flere titalls personer uttrykt sinne og sorg over det som har skjedd.

Hørte 20 skudd

En butikkeier i området sier til CBS News at hun så mange politibiler og ambulanser i full fart mot stedet.

Den lokale journalisten Max Massey skriver på Twitter at det vanligvis er rundt 50 personer i gudstjenestene, og at øyenvitner skal ha hørt skyteren lade våpenet flere ganger.

FBI er også på stedet sammen med lokalt politi, melder CNN. Et vitne sier til nyhetskanalen at hun hørte omtrent 20 skudd fra kirken.

Sutherlands Springs er en landsby med noen få hundre innbyggere rundt 5 mil sørøst for storbyen San Antonio i Texas.

Guvernøren i Texas, Greg Abbott, skriver på Twitter at han takker politiet for innsatsen og ber for ofrene etter skytingen.

Flere kirker er blitt angrepet

I slutten av september ble en person drept og flere skadet da Burnette Chapel Church ble angrepet i Tennessee. Gjerningsmannen var Emanuel K. Samson, en immigrant fra Sudan. Samson prøvde å skyte seg selv, men overlevde.

For to år siden ble ni personer drept i en kirke i Charleston, South Carolina, i en masseskyting. 21-år gamle Dylann Roof tok seg inn i metodistkirken Mother Emanuel, som hadde bønnemøte. Roof var en hvit nasjonalist og høyreekstremist.

Alle ofrene var svarte. Roof ble dømt til døden i en føderal rettssak for hatkriminalitet.